Un moldovean conduce o companie imobiliară în Miami, SUA. Cât se câștigă din acest domeniu peste ocean

  • 10 ian. 2018, 11:21
  • 3 291
  • 5

Un moldovean a ajuns în Miami, Statele Unite ale Americii, unde are un business în domeniul imobiliarelor. Vasile Țurcan este directorul unei companii imobiliare – London Foster Realty, care are 4 oficii și 250 de agenți angajați.

„Relația” cu imobiliarele o are de 4 ani: doi în Republica Moldova și doi în Miami. Aici, pe meleagurile moldovenești a început prin a vinde CD-uri colegilor de clase primare, ca mai apoi să dea la facultate la Marketing.

”Am obținut Green Card și nu am stat mult pe gânduri. Când am ajuns în Miami am simțit din prima secundă că sunt ”acasa” - multă apă, insulițe, vile, clădiri înalte, mașini scumpe, oameni frumoși și oportunități…o parte dintre lucrurile care îmi lipseau în Chișinău le-am putut găsi aici”, a declarat Vasile Țurcan, în cadrul unui interviu pentru town.md.

A fost nevoie să facă și niște cursuri obligatorii pentru a primi licența de agent imobiliar în Florida, a participat la numeroase traininguri de specialitate. Cea mai mare barieră era cea lingvistică, iar după ce a învățat limba engleză, ușile au început să I se deschidă mai ușor.

Spune că în SUA, afacerile imobiliare se bazează pe branding personal, iar dacă intri în esență, poți face un jumătate de million de dolari într-un an: „În Miami agentului imobiliar îi revin între 2,5-5% din tranzacție. Deci, la un apartament standard, de 300.000 de dolari, câștigi 3%, ceea ce înseamnă 9,000 de dolari. Dacă ai norocul să dai peste un client care cumpără un apartament de 1 milion, câștigi 30,000 de dolari dintr-o tranzacție. ”

Uneori mai are și dezamăgiri: „În imobiliare sunt perioade când nu vinzi nimic câte 3 luni, dar și relațiile cu unele companii pot fi complicate.”

Moldoveanul are planuri mărețe. Intenționează să formeze o echip de 700 de agenți în Miami și a aplicat cerei pentru a primi permisiunea de a deschide oficii în New York, New Jersey și Atlanta.