Un Ghid al integrității medicale a fost lansat la Chișinău

  • 7 oct. 2019, 16:06
  • 708

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat luni, 7 octombrie, un Ghid al Integrității Medicale destinat conducătorilor de instituții medicale, dar și angajaților din spitale.

Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, ghidul include o serie de sfaturi pentru administratorii spitalelor, dar și un set de drepturi și restricții, transmite Moldpres.

Acesta vine și în sprijinul tuturor angajaților din sistemul medical și are menirea să contribuie la combaterea fenomenului de corupție.

„Ghidul este un sprijin în activitatea lucrătorului medical, care trebuie să cunoască documentele la care se racordează, principiile de etică, deontologie care, din păcate, s-au cam uitat. Totodată, ghidul vine să protejeze integritatea lucrătorului medical în cazul când aceasta este pusă la îndoială”, a spus Nemerenco.

Șeful de la sănătate a specificat că nu va tolera actele de corupție în sistemul medical, iar ghidul va fi distribuit în toate spitalele și va putea fi accesat și on-line.

Ghidul integrității medicale a fost elaborat cu suportul Consiliului Europei și a Uniunii Europene prin intermediul proiectul „Combaterea corupției prin aplicarea legii și prevenirii”.