Un CEO român din generaţia Millennials e mai prost plătit ca un Baby Boomer, dar recuperează teren rapid

  • 21 sept. 2017, 16:59
  • 745

Studiul Mercer care analizează salariile din companiile private acordate în anul 2017 în ţara noastră arată că un CEO din România care face parte din ge­ne­raţia Millenials (între 25 şi 35 de ani) câştigă, în me­die, 80.995 de euro pe an brut.

Pe de altă parte, în cazul unui CEO cu vărsta de peste 50 de ani, salariul brut este, în medie, de 84.045 de euro pe an. La prima vedere, diferenţa este una semnificativă: 3.000 de euro nu e de ici, de colea, nu-i aşa?

Da, vor zice unii, dar poate că cei mai în vârstă merită să primească mai mulţi bani pentru că au o experinţă mai mare. Pe de altă parte, tinerii au alte abilităţi (grad de digitalizare mai mare, mentalitate mai deschisă etc.) ce pot fi mai apreciate în cadrul unei organizaţii decât experienţa.

Până la urmă, rămâne la latitudinea fiecărei companii în parte pe cine pune în funcţia de CEO şi ce valori caută la liderul unei organizaţii şi le recompensează ca atare.

Dar ideea este că tinerii care au roluri executive recuperează teren foarte repede. Cel puţin aşa au susţinut reprezentanţii Mercer în cadrul conferinţei de presă în care au prezentat rezultatele studiului.

SALARII: DIFERENŢA ÎNTRE GENERAŢII PE CELELALTE ROLURI

Dacă la CEO diferenţa e de 3.000 de euro între tineri şi seniori, la nivel de management e mult mai mare. Un manager milenial câştigă, in medie, 26.715 de euro pe an, pe când la un Baby Boomer e de 32.267 de euro.

În cazul profesioniştilor, situaţia e pe dos. Tinerii între 25 şi 35 de ani cu astfel de joburi sunt mai bine remuneraţi (12.721 de euro, în medie, pe an) ca seniorii (12.387 de euro, în medie, pe an).

Cât priveşte para-profesioniştii (gulerele albe şi albastre), un milenial câştigă 5.698 de euro pe an, în medie, iar un Baby Boomer - 6.021 de euro.