Trei etape de ajutor pentru femeile în afaceri! Un program cu un buget de 50 de milioane de lei a fost lansat recent la Chișinău

  • 10 oct. 2016, 11:33
  • 1 096

Un program menit să susțină și să aute femeile în afaceri a fost lansat recent la Chișinău. Cu un buget impresionant, de 50 de milioane de lei, autoritățile își propun prin intermediul acestuia să reduca rata șomajului în rândul femeilor și să sporescă numărul locurilor de muncă.

Este vorba despre „Programul Femei în Afaceri”, desfășurat în trei etape.

- Prima etapă prevede selectarea a 300 de femei care doresc să-și lanseze propria afacere în următoarele 12 luni de la aplicarea la program.

La această etapă va fi oferită instruire și îndrumare pentru a pregăti femeile care planifică lansarea afacerii.

- A doua etapă presupune identificarea a 100 de afaceri care să beneficieze de granturi. Prioritate va fi acordată femeilor din mediul rural.

La această etapă va fi oferit și suport pentru a reduce riscul de eșec al afacerii la stadiul incipient și pregătire pentru creșterea afacerii.

- A treia etapă presupune selectarea a zece afaceri care de cel puţin doi ani, au o afacere cu potenţial de export. Antreprenoarele vor putea beneficia de un grant de până la 75 de mii de euro.

A treia etapă presupune, inclusiv, suport consulativ orientat spre maximizarea imoactului investițiilor.

În cadrul programului "Femei în afacere" vor fi susţinute în mod prioritar afacerile inovative, non - agricole, cum ar fi meşteşugăritul, agroturismului sau servicii de frumuseţe.