Top 4 joburi rîvnite de tineri

  • 7 aug. 2017, 14:43
  • 881

Aceste top 4 joburi râvnite de tinerii din ziua de astăzi sunt pline de farmec și îți pot asigura un venit mare, dar necesită multă muncă, participarea la cursuri și evenimente și o cantitate zdravănă de perseverență.

Cu toții visăm sau cel puțin am visat la începutul carierei la anumite joburi care să ne satisfacă dorința de creativitate, de flexibilitate a programului și, nu în ultimul rând, care să ne aducă un venit mare. Dar care sunt aceste „dream jobs” ale momentului? Ei bine, eJobs le-a trasat pe piață și îți prezintă cele mai râvnite top 4 joburi de către tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani!

Florist sau designer de evenimente

Aranjamentele florale completează orice eveniment, indiferent dacă este unul personal sau corporate, dar și orice local din industria HoReCa, fie el hotel sau restaurant. Astfel, pasiunea pentru flori se poate transforma cu ușurință într-un job cu semnătură artistică în acest domeniu atât de ofertant precum este cel al designului floral. Ocupația aceasta presupune cunoștințe și tehnici de prelucrare a plantelor, dar imaginația și fantezia reprezintă aptitudini la fel de importante pentru succesul unui florar-decorator. Acest job necesită și o organizare foarte strictă și o înțelegere perfectă a producției aranjamentelor florale. Florile trebuie comandate din timp atât pe plan local, cât și pe plan internațional, iar depozitarea acestora într-un mediu atent ales și întreținut este crucială pentru aspectul final al aranjamentelor. Per total, jobul de florist este unul destul de dificil, în special la început de drum, dar industria florilor îți poate aduce o mulțumire interioară cum rareori mai simți în alte domenii, datorat în special zâmbetelor clienților.

Consultant de imagine

Cu toții ne dorim să impresionăm prin stilul pe care-l adoptăm, dar știai că poți face și bani din asta? În această categorie se înscriu cele mai multe bloggerițe de fashion din România, care, spre exemplu, au preluat acest job și l-au transformat în diverse feluri. Astfel, poți fi personal shopper pentru un client, ceea ce presupune ca tu să îi achiziționezi garderoba pe baza unui buget, poți fi consultant de stil, ceea ce înseamnă că îi poți recomanda unui client cum să se îmbrace, cum să își aranjeze părul, ce fel de accesorii să poarte sau chiar cum să se machieze și, nu în ultimul rând, poți fi fashion editor și să scrii despre modă și trenduri în cele mai populare reviste și publicații online. Astfel, consultanții de imagine le sunt alături persoanelor care au nevoie de îndrumare stilistică sau care își doresc să-și valideze alegerile vestimentare, ajutându-i pe aceștia să își descopere încrederea în sine și să se dezvolte pe plan personal.

Fotograf

Fotografia este una dintre formele de artă pe care noua generație o respiră prin fiecare por. Este una dintre modalitățile cele mai accesibile de a fi artist și de a capta emoțiile unui moment. O carieră de fotograf implică multă muncă și creativitate, dar cu abilitățile potrivite poți să ajungi  să trăiești stilul de viață la care visezi și să călătorești prin locuri nebănuite, iar opțiunile de monetizare ale acestui talent sunt multiple. Poți fi fotograf de evenimente și să te specializezi în nunți și botezuri, evenimente corporate sau concerte și festivaluri; poți fi fotograf de fashion și să concepi cele mai frumoase editoriale foto pentru revistele glossy sau poți fi foto-jurnalist, specializat în geopolitică, documentare sau monden. Cariera de fotograf se poate mula astfel pe orice tip de personalitate sau interes.  

Designer de interior

Nu este un secret că fiecare dintre noi tânjim după o locuință amenajată cu bun gust, care să miroasă constant a prăjituri și în care să ne simțim întotdeauna acasă. Ambientul joacă un rol important în starea noastră de spirit, ne influențează stilul de viață, de lucru și ne ajută să ne încărcăm bateriile, așa că nu e de mirare că unii dintre noi ne dorim să îl transformăm într-o carieră. Meseria unui designer de interior implică, totuși, mai mult decât consultare. Ne-ar plăcea să credem că tot ce necesită un astfel de job este un panou grozav pe Pinterest, dar adevărul e că etapele de proiectare, amenajare și supravegherea tuturor aranjamentelor de decorațiuni interioare sunt la fel de importante. Astfel, cunoștințele tehnice de randare a unui design sunt esențiale, precum și o bază de date suficient de mare de furnizori, care să satisfacă dorințele oricărui client.

Aceste top 4 joburi râvnite de tinerii din ziua de astăzi sunt pline de farmec și îți pot asigura un venit mare, dar necesită multă muncă, participarea la cursuri și evenimente. Competiția este mare, iar clienții din România încă învață ce presupune fiecare din serviciile de mai sus. Tinerii ar trebui să se înarmeze cu multă răbdare, perseverență, talent și câteva economii pentru investiția de început, iar un plan de afaceri poate fi extrem de util când pornești într-o astfel de carieră. Noi le dorim succes tuturor celor care aleg acest drum artistic și de abia așteptăm să le descoperim portofoliile și site-urile de prezentare!