Top 3 industrii pentru afaceri profitabile

  • 2 aug. 2017, 16:43
  • 4 325

Top 3 industrii pentru afaceri profitabile

1. Tehnologii si solutii mobile pentru magazine online

Cel mai profitabil domeniu ramane si in 2017 aria magazinelor online. Insa nu neaparat partea de cosntruire a unui magazin online sau detinerea unuia sunt lucrurile pe care ar trebui sa te axezi. Cea mai profitabila piata, in 2017, este cea a dezvoltarii aplicatilor si tehnologiilor pentru infrastructura a site-urilor.

Spre exemplu, construirea de aplicatii speciale pentru a monotoriza traficul, masinile sau agentii de pe teren. Firmele de retail prefera aplicatii interne, usor de folosit pentru gestiunea marfurilor, angajatilor sau care faciliteaza activitatea de relatii cu clientii.

Asadar, piata aplicatilor interne, de preferat mobile sau a roboteilor de chat or sisteme de interactiune client-companie sunt in acest moment  una dintre cele mai bune optiuni pentru un start-up in domeniul tech.

2. Traininguri de meditatie si mindfulness

Mindfulness-ul este un exercitiu, un mod de a concentra atentia asupra unei probleme din prezent. Practic, inveti oamenii sa se concentreze exclusiv pe ceea ce au de rezolvat in momentul actual. Acest exercitiu vine din traditia budista.

Companiile au nevoie de astfel de traininguri pentru angajatii lor, pentru ca, sa fim sinceri, intre atatea notificari de social media si e-mail-uri primite intr-o zi, este imposibil sa reusesti sa te concentrezi 100% doar pe sarcinile alocate pentru munca. Acesta este o solutie pentru rata de productivitate scazuta in randurile angajatilor.

Meditatia, precum si mindfulness-ul, ajuta tot pentru rata productivitatii. Stresul este prima cauza pentru problemele de concentrare sau legate de somn, ori santate fizica si mentala. Conform unui studiu recent, in prezent oamenii sunt mai stresati ca niciodata. Acest lucru rezulta automat, in cresterea riscului imbolnavirii mentale si fizice, precum si probleme de concentrare.

3. Inginerie biologica

Datorita problemelor legate de mediu, resurselor diminuate, dar si bolilor nemiloase fara un leac inca, ingineria biologica a devenit o arie in plina dezvoltare.

In primul rand domeniul medical : proteza intercraniana care reda paraplegilor posibilitatea de a se misca, proteze nano-tehnologice, inimi artificiale create cu ajutorul imprimantelor 3d care reusesc sa substituie o inima reala pentru tansplant (proiect inca in dezvoltare), reconstruirea membrelor prin proteze nano si imprimante 3d, medicamente, cercetare pentru cancere si  cauzele declansatoare etc. In al 2-lea rand domeniul alimentar: crearea carnii sintetice prin fortarea celulelor pentru a se reproduce in mod accelerat, solutii pentru a scapa de poluarea apei in lumea a treia etc. Toate acestea fac din acest domeniu complex, o sefra in care trebuie sa se investeasca pentru binele intregii lumi.

Asadar, pe langa o afacere infloritoare si profitabila, reusesti sa aduci un bine in lume. Singura problema reala a acestui domeniu este timpul si procesul lung si anevoios de cercetare pe care il implica, insa daca reusesti, poate fi una dintre cele mai bune afaceri in care ai investit vreodata.