Tehnologia care ajută companiile să fie mai productive

  • 13 oct. 2017, 13:00
  • 625

Procentul de companii care beneficiază de pe urma adoptării de servicii de infrastructură cloud a crescut semnificativ în ultimul trimestru, conform unui studiu global care a cuprins 1.610 profesioniști în IT. 

Aproape trei sferturi (72%) dintre respondenți consideră că Infrastructure as a Service (IaaS) stimulează inovațiile la nivelul companiei, în creștere cu 10% față de trimestrul precedent.

Studiul a mai descoperit și că 68% dintre firme consideră că IaaS asigură o performanță operațională excepțională în ceea ce privește viteza și disponibilitatea, ceea ce reprezintă o creștere de 20% de la trimestru la trimestru.

Peste jumătate dintre respondenți (56%) au constatat că organizația lor și-a îmbunătățit productivitatea după migrarea în cloud, iar aproape o jumătate (46%) au constatat că echipele de IT au o eficiență sporită și posibilitatea să aducă valoare companiei prin alte proiecte.

Studiul a mai dezvăluit și că două treimi dintre companii (66%) consideră că firmele care nu investesc în IaaS vor avea de luptat pentru a ține pasul cu cele care o folosesc acest tip de serviciu.

Rezultatele au mai evidențiat și faptul că trecerea la IaaS a redus semnificativ timpul până la implementarea de noi aplicații și servicii și a scăzut costurile de întreținere în cazul a peste două treimi dintre respondenți (68%).

Studiul realizat de Oracle în asociere cu Longitude Research e o analiză a experienţei a 1610 de profesioniști în domeniul IT din Australia, Germania, India, Italia, Malaezia, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud și Marea Britanie cu implementarea de infrastructură cloud și ce ar face ei altfel.