Soluții inteligente și servicii pentru firme lansate de Microsoft

 • 5 nov. 2019, 11:06
 • 558

Microsoft lansează în cadrul evenimentului IT Ignite 2019 o gamă de soluții și servicii pentru firme, care să le ajute să îşi gestioneze şi să îşi folosească mai bine datele şi să automatizeze o parte din procese.

Iată câteva dintre principalele noutăți prezentate astăzi în cadrul Microsoft Ignite 2019, transmite Agerpres:

 • Azure Synapse Analytics, un nou serviciu care îmbină capabilitățile Azure SQL Data Warehouse cu noi îmbunătățiri care vor ajuta clienții să își folosească datele într-un mod mult mai rapid și mai sigur, centralizând informații din toate sursele de date, depozitele de date (data warehouse) și sistemele de analiză de tip big data.
 • Acum, este disponibil și un preview Azure Arc, ce oferă servicii și management Azure clienților de pe alte platforme cloud sau infrastructuri, inclusiv cele oferite de alte servicii de cloud.
 • Microsoft lansează public și un preview al unei noi capabilități de automatizare a proceselor robotizate în Power Automate (fostul Microsoft Flow) numită UI flows, care permite utilizatorilor să transforme sarcinile manuale în fluxuri de lucru automatizate prin înregistrarea și redarea acțiunilor realizate de oameni pe un software care nu suportă automatizare API, cu experiență point-and-click. Datorită acestei actualizări, Power Automate este o platformă de automatizare end-to-end completă.
 • Power Virtual Agents, un serviciu care va permite oricui să creeze un bot fără să scrie cod. Acesta îi va ajuta pe specialiștii din organizații să creeze boţii folosind o interfață grafică ghidată, care nu necesită scrierea de cod.
 • Project CORTEX - primul serviciu Microsoft 365 de la lansarea Microsoft Teams și un element esențial al viziunii Microsoft de a transforma cunoaștințele și procesul de învățare al clienților companiei. Acest nou instrument reprezintă un mix între un organizator de conținut enterprise și un asistent digital, care pune la dispoziția angajaților informațiile de care aceștia au nevoie în contextul propriilor procese de lucru.
 • Noi experiențe în Microsoft 365 prin care utilizatorii şi angajaţii să-și poată îndeplini mai bine sarcinile. Câteva exemple:
 • Play My Emails în Outlook pentru iOS Cortana, care folosește recunoașterea vocii și a limbajului natural pentru a citi în mod inteligent e-mailurile primite și a transmite modificările din program, permițând utilizatorului să țină pasul cu e-mailurile chiar și atunci când este ocupat cu o altă sarcină.
 • Noua îmbunătățire a vocii din Stream utilizează algoritmi de învățare automată pentru a detecta și elimina zgomotul de fundal nedorit din orice videoclip, printr-un singur clic.
 • Cu noul buton Teams Chat din Outlook utilizatorii pot muta ușor conversațiile din e-mail într-un chat Teams.
 • Microsoft lansează și Microsoft Edge și Microsoft Bing, actualizate inclusiv cu o soluție care unește internetul cu intranetul prin intermediul Microsoft Search din Bing, precum și o protecție prestabilită a confidențialității și posibilitatea de a trece de la căutarea web direct în aplicațiile Microsoft Office.

Vezi mai joc cum funcţionează Power Virtual Agents: