Şi-a clădit o avere de 1,1 miliarde de dolari prin propriile forţe, dar are un hobby deloc costisitor

  • 21 nov. 2017, 12:59
  • 8 253
  • 2

Hobby-urile scumpe sau excentrice sunt la ordinea zilei pentru miliardari. Fie că e vorba de colecţionarea maşinilor scumpe sau a operelor de artă, ori de vănătoare sau schi în staţiuni de lux, aceştia nu se uită la bani când vine vorba de plăcerile personale.  Însă nu este cazul lui John Collison, cel mai tânăr self-made millionaire al lumii, care şi-a clădit o avere uriaşă prin propriile forţe: lui îi place să alerge. 

La 27 de ani, el conduce Stripe, o companie de gestionare a plăţilor online.

John Collison a lansat afacerea împreună cu fratele său în vremea când era student la Harvard. Iar odată ce succesul a început să apară, antreprenorul a renunţat la facultate.

În prezent, compania are 750 de angajaţi, iar sediul este în San Francisco.

Omul de afaceri are o avere de 1,1 miliarde de dolari şi a mărturisit că e întrebat foarte des cum i s-a schimbat viaţa de când are succes. "Ei se aşteaptă să le răspund că am hobby-uri scumpe, cum ar fi participarea la curse cu iahturi".

Însă tânărului miliardar îi place să alerge. E o activitate deloc pretenţioasă, dar care îi face mare plăcere.

"E un hobby foarte practic, care necesită o investiţie infimă", mărturiseşte antreprenorul, într-un interviu acordat BBC.

Din când în când, mai participă şi la competiţii de alergat şi îşi postează rezultatele pe reţelele de socializare.

Hobby-urile miliardarilor

Plăcerea de a alerga şi de a participa la maratoane e un hobby puţin neobişnuit în rândul miliardarilor.

Cea mai populară activitate făcută în timpul liber de către super-bogaţii lumii este susţinerea financiară a proiectelor filantropice. Potrivit unui studiu realizat de Wealth-X, 56,3% dintre aceştia fac constant donaţii. Bill Gates și Warren Buffett sunt binecunoscuți pentru implicarea lor în cauze umanitare, de exemplu.

Pe locul secund în topul hobby-urilor miliardarilor se află călătoriile, cu 31%, urmate de artă (28,7%) modă și stil (25,2%) și politică (22,2%).

Printre activităţile recreative preferate de oamenii cu mulţi bani se mai află vinurile și băuturile alcoolice (15,9), plimbările cu barca (14,9%), sănătate și fitness (14,8%), automobile (14,5%).

Cu procente ceva mai mici sunt incluse în clasament și fotbalul (13%), cititul (12,3%), golful (11%), vânătoarea (8,8%) și pescuitul (7.8%) și schiul (7,2%).