Sfaturi: 5 moduri simple prin care iti faci munca mai usoara la job si scapi de stres

  • 11 feb. 2021, 10:38
  • 1 341

Munca este o activitate considerata stresanta, asa ca angajatul trebuie sa faca toate eforturile pentru nu a-si adauga noi elemente de stres. Actiunile sau comportamentele oamenilor la locul de munca pot duce la ingrijorare, tensiune si anxietate. Iata cinci moduri prin care poti sa iti faci munca mai usoara la job si scapi de stres.

Nu raspunde la toate emailurile

Intr-o casuta de email se pot aduna multe mesaje. Angajatii de la birouri primesc in medie 120 de emailuri in fiecare zi si petrec 2,6 ore citindu-le si raspunzand, adica 28% din ziua de munca.

Poti castiga timp daca nu raspunzi la toate mesajele pe care le primesti. De exemplu, este inutil sa trimiti raspunsuri precum “multumesc” sau “bine”. Mai ales cand nu esti singurul destinatar, scrie Forbes.

Ai putea crede ca este politicos sa raspunzi, insa lucrurile nu stau neaparat asa. Cu exceptia cazului in care emailul iti este adresat specific sau solicita confirmare de primire sau o explicatie, nu este necesar sa raspunzi.

Respecta-ti timpul si nu lasa emailurile sa iti umple ziua.

Refuza politicos

Daca deja ai multe sarcini de rezolvat si ti se adauga alta, care nu se leaga de prioritatile actuale ale companiei, poti sa o amani. Anunta ca estti deja implicat in proiecte si intreaba daca te poti ocupa mai tarziu. Sau poti sugera un coleg care se ocupa de un proiect similar. Liderii se concentreaza asupra a ceea ce este important si stiu sa prioritizeze.

Evita barfele de la birou

Sa iei parte la barfele de la birou inseamna sa iti adaugi noi surse de stres. Mai mult, iti ocupi timpul inutil si iti folosesti energia emotional. Chiar daca astfel de discutii pot reprezenta o modalitate de a te apropia de colegi, este totusi lipsit de profesionalism sa vorbesti despre altii.

Nu presupune. Intreaba

Lipsa informatiilor complete poate duce la stres. In loc sa faci presupuneri, mai bine pui intrebari. Daca, de exemplu, nu esti sigur ca vei fi promovat, ideal este sa il intrebi pe manager despre criteriile pentru a avansa in organizatie. Daca nu esti invitat, incearca sa te abtii de la a presupune ca motivul este acela ca ai facut ceva rau si esti tinut la distanta. Intreaba daca ar fi trebuit sa fii prezent la acea intalnire.

Fii de treaba cu colegii tai

Tensiunea intre colegi poate fi un important factor de stres. Poate ca nu ai cum sa controlezi comportamentele celorlalti sau actiunile lor, insa sigur poti avea control in ceea ce te priveste. Nu da nastere sau nu creste o tensiune existenta.

Nu trebuie sa fii prieten cu colegii tai sau sa ii placi, insa poti fi cordial. Nu este greu sa saluti sa sa intrebi un coleg ce mai face.