Serviciul Fiscal de Stat caută evaluatori pentru bunurile secrestrate. Cine poate aplica?

  • 18 ian. 2019, 10:23
  • 406

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a publicat în Monitorul Oficial de astăzi un anunț privind selectarea persoanelor pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate de către instituție. Persoanele interesate se pot înscrie în concurs până în data de 25 ianuarie, la sediul Fisc din municipiul Chișinău.

Pentru a se înscrie în concurs, persoanele trebuie să depună:

  • cererea de participare, conform modelului stabilit de SFS;
  • certificatul de calificare/competență al evaluatorului;
  • scrisoarea de intenție, unde să fie indicate domeniile în care se dorește exercitatea atribuțiilor de evaluare a bunurilor, specializarea persoanei, descrierea activităților realizate anterior și alte informații, la discreția solicitantului.

Menționăm că, potrivit art 203 alin (2) din Codul fiscal, evaluarea bunurilor sechestrate pentru comercializarea acestora se efectuează de către persoane fizice sau juridice competente din lista aprobată anual de Serviciul Fiscal de Stat.

Comercializarea bunurilor sechestrate ale contribuabilului, după evaluarea acestora, se efectuează de către contribuabil doar după coordonarea cu Serviciul Fiscal de Stat şi cu acceptul acestuia. Preţul de comercializare trebuie să fie egal sau mai mare decât valoarea de piaţă evaluată şi valoarea contabilă.