Se apropie data limită la care agricultorii pot depune dosarele de subvenționare

  • 6 sept. 2018, 16:14
  • 417

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, începând cu 1 februarie și până în prezent, a autorizat spre plată, circa 217 milioane lei pentru un număr total de 1762 dosare.

Precizăm că termenul limită de depunere a dosarului în cadrul submăsurii de sprijin 2.3 - Stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor la irigare, este 15 noiembrie, iar pentru submăsura de sprijin 1.7-A  - Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură, reprezintă 15 decembrie a fiecărui an de subvenționare.

Sesiunea de recepționare a dosarelor va fi activă până la 31 octombrie curent, deci doritorii sunt invitați să depună cererile la sediile Oficiilor Teritoriale ale AIPA, adresa cărora poate fi găsită AICI. Totodată, AIPA amintește și despre serviciul electronic ”Programare on-line” ce poate fi utilizat, accesând pagina web a Agenției, privind depunerea dosarelor de subvenționare. 

De menționat, că pentru anul curent mai sunt disponibile peste 500 mil. lei, prioritate având producătorii de fructe şi legume, cei din sectorul zootehnic, dar şi cei care vor investi în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare.

Totodată, AIPA oferă producătorilor agricoli posibilitatea de a verifica starea dosarului depus pentru subvenționare în regim on-line, la rubrica Verifică starea dosaruluipe pagina web AIPA.