Săptămână de lucru de 4 zile, în România

  • 16 sept. 2016, 16:37
  • 6 622
  • 2

Urmând exemplele înregistrate deja în străinătate, una dintre companii din România a decis ca angajații ei să meargă la muncă 4 zile pe săptămână. Luni este pentru aceștia o nouă zi liberă. 

Trei zile libere pe săptămână

Este vorba despre agenţia de marketing digital WebDigital ai cărei manageri au decis reducerea numărului de zile lucrătoare pe săptămână, de la 5 la 4, începând din august 2016, potrivit mediafax.ro.

Este vorba despre un test care va dura până la finalul anului 2016, prin care compania își propune să aducă o îmbunătăţire a eficienţei în cadrul echipei.
“Cred că, pe parcursul unei săptămâni, avem timpi morţi şi e normal ca acest fenomen să apară. În momentul în care putem să eliminăm aceşti timpi morţi şi să-i transformăm într-un beneficiu, consider că ziua de luni poate fi transformată într-o zi liberă, care să ofere o energie şi, mai ales, un nivel de productivitate mai bune pentru restul săptămânii.” a declarat Ionuţ Munteanu, Managing Partner & Trainer WebDigital.

WebDigital este o agenţie specializată în Pay Per Click Marketing din Bucureşti, certificată Google Premier Partner.

Model preluat din străinătate

O astfel de decizie de a micșora săptămâna de lucru la patru zile a mai fost luată și de alte companii din lume. De exemplu, o agenție de digital marketing din Edinburgh a făcut acest lucru încă din anul 2013.  Rezultatele nu au întârzat să apară: angajații au fost mai productivi, compania a câștigat noi clienți importanți precum Gillette, Chanel şi SEAT şi a reuşit să își construitască un brand de angajator bun care a atras mai multe talente din domeniul marketing-ului digital.

Zi de lucru de 6 ore

Recent, una dintre cele mai mediatizate măsuri luate în privința stilului de muncă a fost cea de a implementa ziua lucrătoare de 6 ore în Suedia. În acest caz, decizia nu a aparținut unor antreprenori, ci a venit chiar de la stat. Și aici rezultatele au apărut:  Brath, o companie cu 20 de angajaţi, a raportat încasări mai mari cu aproape 100%.