Salariul mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2019, este de 6975 de lei

  • 18 ian. 2019, 10:52
  • 361

Salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2019, este de 6975 de lei. Acesta a fost stabilit în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2019-2021, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a fost aprobat astăzi de guvern. Potrivit acestuia, salariul mediu lunar pe economie este stabilit pentru a fi utilizat, în particular, ca plafon al bazei de calcul a îndemnizațiilor de asigurări sociale, la calcularea de către angajatori a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii pentru angajații săi și la calculul contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor și patronatelor din sumele ce depășesc salariul mediul lunar pe economie. 

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat ieri, în cadrul prezentării raportului de activitate a guvernului pentru trei ani, că în ultimii ani salariul mediu pe economie a crescut de la 4600 de lei până la circa șapte mii de lei.