S-a angajat la Google, dar a anunțat că va pleca în 2 ani: Cum știi că e timpul să renunți la job pentru propria afacere

  • 23 feb. 2018, 14:25
  • 2 722

O antreprenoare s-a angajat la Google cu intenția de a pleca după doi ani pentru a-și dezvolta propria afacere. Liz Wessel, cofondator și CEO al startup-ului WayUp, le spusese chiar recrutatorilor de la Google planurile ei când s-a alăturat companiei cu un job cu normă întreagă în anul 2012, scrie Business Insider.

Angajatorii au aprobat ambițiile ei și au acceptat condiția antreprenoarei. După doi ani, Liz Wessel a plecat și a lansat WayUp — o platformă cu locuri de muncă pentru studenți și profesioniști în stadiu incipient, alături de cofondatorul JJ Fliegelman.

(sursa imagine: captură YouTube — WayUp)

Compania a obținut în total investiții în valoare de 27,5 milioane de dolari, din iulie 2014 când a fost fondată, potrivit TechCrunch. Printre investitori se numără RRE Ventures, Y Combinator, Trinity Ventures, Eniac Ventures și SV Angel.

Wessel a subliniat aspectele "personalizate" ale platformei și susține că WayUp ajută companiile să găsească candidații pe care îi caută, datorită preferințelor lor de căutare adaptabile.

Startup-ul a descoperit că angajatorii sunt dispuși să suporte cheltuieli începând de la 75 de dolari pentru un plan de bază, iar unele afaceri dau peste 500.000 de dolari pentru a utiliza toate caracteristicile potențiale de pe platformă.

LinkedIn este construit pentru o generație mult mai în vârstă, susține Liz Wessel.

Dar, dacă nu ai planuri pentru o perioadă atât de îndepărtată precum Wessel, cum poți ști când este momentul potrivit să pleci dintr-o companie? Cum poți evita să stai prea puțin sau prea mult?

Răspunsurile la aceste întrebări depind de oportunitatea specifică și de circumstanțele personale. Dar, dacă nu te poți opri din a te gândi la următorul pas, este un indicator destul de bun că trebuie să faci ceva în privința asta, a spus Liz Wessel. Acest sfat are utilitate indiferent dacă este vorba de o avansare, de schimbarea companiei pentru care lucrezi sau de încercarea unei industrii cu totul nouă.

Dacă nu mai poți face o treabă bună la slujba ta pentru că îți petreci tot timpul gândindu-te la o altă oportunitate de angajare, probabil că este un semn bun, a spus CEO-ul WayUp.

Potrivit afirmațiilor sale, aceste lucruri sunt valabile chiar dacă intenționezi sau nu să începi propria afacere. Ea a spus că a văzut mulți prieteni care trec printr-o perioadă similară de distragere a atenției.

Singurul lucru pe care îl aveam în comun era că nu ne-am putut opri să ne gândim la altceva. Gânduri precum «vreau să lucrez la aceast start-up de tehnologie de care sunt atât de pasionată» sau «lucrez în domeniul finanțelor, dar îmi place foarte mult această companie fintech», a subliniat Liz Wessel.

Oricum, un lucru care nu ar trebui să îți afecteze planurile este îngrijorarea cu privire la modul în care ar putea fi percepută schimbarea locului de muncă.

Nu este vorba despre cât de des îți schimbi jobul. Atâta timp cât faci lucruri de care tu ești pasionat și din care ai de învățat, îți promit că vei putea să spui foarte bine această poveste în următorul interviu, a subliniat antreprenoarea.