Richard Branson a dezvăluit care este secretul succesului său

  • 23 iul. 2019, 16:11
  • 590

Miliardarul Richard Branson, care în ciuda faptului că a suferit de dislexie și a abandonat școala devreme, a construit imperiul global Virgin, fiind unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri. El îi sfătuiește pe tineri să aibă încredere în ei și să nu renunțe la ideile lor, succesul nu va întârzia să apară.

Dislexia este o tulburare la citit, manifestată prin modificarea cuvintelor, prin greșeli de lectură. Omul de afaceri îi încurajează pe tineri să fie mereu încrezători în forțele proprii, el însuși fiind exemplu care arată că orice este posibil, scrie Business Insider. 

 

De multe ori de-a lungul carierei, ideile mele au fost ignorate.

Miliardarul dă un sfat simplu tuturor celor aflați la debutul în carieră și anume “Nu renuntati”. Pe site-ul companiei Virgin el declară: 

“De multe ori de-a lungul carierei, ideile mele au fost ignorate. Prieteni, membri ai familiei, oameni pe care i-am admirat, precum și băncile – nu toată lumea a văzut potențialul lor. Dar asta nu mi-a stat în cale. Doar pentru că alții nu cred în ideile tale încă de la început, asta nu înseamnă că ele sunt lipsite de valoare. Pe mine m-au făcut să reușesc și mai mult”, spune Branson. 

El crede că întotdeauna există o a două șansa în viață, pentru orice, și dacă renunți, nu vei află niciodată ce ai fi putut obține în final, scrie wall-street.ro.

“Imaginati-vă ce s-ar fi întâmplat cu scriitoarea J.K. Rowling dacă nu ar fi perseverat când alții nu recunoșteau cât de bună este cartea ei. Harry Poter și Piatra Filosofală a fost respinsă de 12 ori, iar scriitoarei i se spunea să nu își lase jobul. Thomas Edison a dat greșit de mii de ori în încercarea de a inventa becul, iar dacă el ar fi renunțat, acum am fi stat în intuneric”, a explicat Richard Branson.

Afaceristul este convins că oricine își poate scrie destinul. "Nimeni nu primește totul din prima, iar felul în care învățăm din greșelile noastre ne definește. Cu toții avem dreptul la a doua șansă", spune el.