Povestea milionarului care a pierdut tot și acum trăiește pe o insulă pustie doar cu câinele său

  • 4 ian. 2020, 11:13
  • 3 055
  • 5

În anii '80, David Glasheen deţinea o companie minieră de succes, care extrăgea aur în Papua Noua Guinee. 

În 1987, însă, a avut loc un crah bursier în urma căruia omul de afaceri a pierdut totul, aproximativ 37 de milioane de dolari în banii de atunci. Soţia l-a părăsit, iar la scurt timp după aceea Glasheen s-a mutat pe Insula Restoration, în apropiere de Australia. 

Viaţa acolo nu a fost uşoară. David şi-a rupt şoldul în urma unei căderi. A reuşit să se târască 60 de metri, timp de o oră, pentru a ajunge la telefonul prin satelit prin intermediul căruia a cerut ajutor.

„Aţi auzit zicala 'măsori de două ori, tai o dată'. Ei bine, măsori de cinci ori, tai o dată aici unde sunt eu. Nu îţi permiţi să faci greşeli”, a declarat Glasheen, acum în vârstă de 76 de ani. El a adăugat, însă, că trăieşte „în paradis”. „Aici nu sunt probleme, ci doar oportunităţi care îţi construiesc caracterul”, a explicat bărbatul, pentru publicaţia Abc.net.au, conform Mediafax.

 David locuieşte împreună cu câinele lui şi părăseşte insula doar o dată pe an pentru a aduce provizii. Glasheen a declarat că singurul lucru care îi lipseşte este familia lui, un fiu de 21 de ani şi o fiică care nu l-au vizitat niciodată pe insulă. Glasheen a mai avut o fiică, care s-a sinucis în urmă cu câţiva ani.

Bărbatul are probleme şi cu autorităţile din Australia, care doresc ca el să plece de pe insulă.