Piața IT din Moldova, atractivă. O companie americană, interesată să-și dezvolte afacerea și în țara noastră

  • 8 feb. 2018, 13:31
  • 1 876

O companie americană din domeniul IT, prezentă de peste zece ani pe piața din România, este interesată să-și dezvolte afacerea și în Republica Moldova. În luna aprilie, reprezentanții întreprinderii vor veni la Chișinău, unde vor participa la un seminar pentru a cunoaște oportunitățile investiționale. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, aflat în vizită la Chişinău.

Primarul municipiului Iași a declarat, într-un interviu pentru Publika TV că piața IT din Republica Moldova are ce să ofere investitorilor străini. 

"Oamenii sunt foarte inteligenți aici. În general, noi moldovenii, ne-am poziționat foarte bine din punctul acesta de vedere și poate crea o industrie foarte importantă și pentru Republica Moldova în domeniul IT. Se pare că sunt mai informați decât credem noi și, cu siguranță, știu ce vor să facă. Noi îi vom sprijini. Am spus că eu voi fi cel care îi voi transporta în Moldova asigurându-le tot ce este necesar ca să poată privi cu seriozitate un proiect și în Republica Moldova, în special în Chișinău", a afirmat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Cea care intenționează să intre pe piața din Moldova este compania Conduent, care oferă servicii Business Process Outsourcing. Este una din cele mai mari rețele din lume cu peste 93.000 angajați în 43 de țări. În România deține filiale în București, Oradea, Bacău și Iași.

"Este unul dintre cei mai mari angajatori din Iași în momentul de față, aproape 1.500 de angajați într-o companie de IT care înseamnă foarte-foarte mult. Și, desigur, stimulăm în continuare să dezvolte peste tot acolo unde se vorbește limba română în special, limba engleză și limba franceză", a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Compania oferă soluții industriale specifice, cum ar fi cele de asistență medicală și transport, dar multi-industrie, mai exact cele care țin de procesarea de tranzacții și asistență pentru clienți. A reușit rapid să-și câștige o poziție importantă pe piața serviciilor și proceselor de business.

Primarul municipiului Iași spune că sunt și companii moldovenești care s-au extins peste Prut și au reșit să câștige încrederea clienților. 

"Sunt foarte multe restaurante care s-au deschis acolo și care sunt proprietatea unor investitori din Moldova. Investesc și în imobiliare, destul de mult. Investesc și în producție, producție de textile în special avem din Republica Moldova, dar cred că vor veni și alții, în special în domeniul IT așteptăm să vină", a spus primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.