O moldoveancă a devenit parte a emisiunii „Le lene” în Italia

  • 11 nov. 2019, 10:52
  • 1 506

Scriitoarea din Moldova, Doina Strulea, a devenit parte a echipei „Le lene”, una dintre cele mai populare emisiuni difuzate în Italia. Conaționala spune că asta se întâmplă după patru ani de când a plecat de acasă „cu o valiză plină de visuri”.

Moldoveanca recunoaște că nu i-a fost ușor să ajungă să lucreze la postul Italia 1. Chiar dacă multă lume a fost sceptică în privința planurilor ei, Doina a mers la interviul de angajare fără a avea rude sau cunoștințe care să o ajute, iar a doua zi a fost deja chemată la muncă.

„Patru ani în urmă ajunsesem în Italia. Aveam o valiză plină cu visuri. Visuri peste tot: ochi, inimă și minte. Mi-a plăcut dintotdeauna să muncesc mult și am lăsat mereu ca străduința și perseverența mea să facă gălăgie. Am obținut un interviu de angajare. Fără cunoscuți și fără recomandări. Candidatură spontană. Am trăit emoții abisale pentru că am dat maximul. Maximul din mine și încă puțin. În dimineața următoare m-au chemat să încep ziua de muncă la „Le Iene”, canalul Italia 1”, spune scriitoarea.

Doina Strulea ne-a mărturisit că face parte din redacția emisiunii. Ceea ce scrie merge la prezentatori. Potrivit ei, „Le Iene” este una dintre cele mai importante emisiuni din Italia.

„Pentru aceasta lucrează 280 de angajați, iar din holdingul Mediaset, care are și alte canale, fac parte 10.000 de persoane. Ultima emisiune a atins numărul de 2.141.000 telespectatori, iar programul ține de subiecte actuale naționale și internaționale, cu provocări satirice”, a precizat moldoveanca.

Scriitoarea și-a început cariera la Chișinău, lansând volum de poezii „Vioara din Mansardă”. Ulterior, același volum a fost vernisat și la Roma. Mai târziu, tânăra a lansat „69% de dor”, carte a cărei copertă a reprezentat o combinație dintre toamna din Moldova și cea din Italia.

Aceasta ne-a mai relatat că interacțiunea cu televiziunea este prima, cu excepția cazurilor în care oferea interviuri. Chiar și așa, ea nu va renunța niciodată la cărți și poezie.

Întrebată dacă va mai cocheta cu cărțile, autoarea a spus în exclusivitate că „Poezia rămânea o trăire care nu mă va consuma total niciodată. Pregătesc a treia carte. Deci da! Voi cocheta!”.