O moldoveancă a deschis afacerea de succes în capitala Germaniei

  • 25 nov. 2019, 10:59
  • 1 785
  • 3

A plecat din Moldova şi a reuşit să dezvolte o afacere de succes în inima Europei. Este povestea unei moldovence, care a deschis un restaurant în capitala Germaniei. Localul a devenit foarte popular şi a fost inclus în top 10 restaurante recomandate în Berlin.

Soţii Natalia şi Ozer Huseyin sunt stabiliţi în Germania de doi ani. Aceştia au luat un credit şi au deschis un restaurant specializat în prepararea burgerilor, transmite canal3.md.

"Ne-am gândit ce fel de mâncare este recunoscută în toată lumea şi care ar putea fi asociată cu Germania. Aici la fiecare zece metri un restaurant, cinci metri un restaurant. Concurenţa e foarte mare, dar am depus tot efortul să fim cei mai buni", a povestit proprietara, Natalia Ciobanu.

Restaurantul este unul modest, în care lucrează doar patru angajaţi, dintre care doi sunt chiar soţii Huseyin.

Femeia a aflat întâmplător despre faptul că localul pe care îl deţine este desemnat cel mai bun restaurant din Berlin, conform trip advisor.

"Într-o zi a intrat un domn la noi în restaurant şi se uita prin părţi şi noi îl întrebăm ce doriţi, dar el zice: vreau să văd cu ce sunteţi voi mai buni decât mine, pentru că eu am restaurant de mulţi ani şi sunt pe locul trei în TripAdvisor, iar voi sunteţi pe locul unu. Şi noi ne-am mirat atunci şi am verificat şi chiar aşa era", a spus proprietara, Natalia Ciobanu.

Moldoveanca crede că atmosfera din local şi ingredientele proaspete pe care le folosesc, le-a adus succesul.  

"Soţul meu este defapt un bucătar-şef cu renume, dar nu în burghere. El a elaborat toate reţetele de sos special care îl folosim. Chiflele tot le coacem aici şi sunt speciale. Noi nu folosim nimic congelat, nimic semifabricat. Totul producem noi", a afirmat proprietara, Natalia Ciobanu.

Pe viitor, soţii Huseyn plănuiesc şă-şi extindă reţeaua de restaurante şi în alte ţări.