O femeie din Strășeni și-a transformat pasiunea pentru flori în afacere

  • 6 mar. 2020, 11:48
  • 3 441

O femeie din satul Pănăşeşti, raionul Străşeni, şi-a transformat pasiunea pentru plante, într-o afacere de succes.

Vara cultivă legume, iar în restul anului - flori. Anul trecut, ea a reuşit să-şi dezvolte afacerea cu ajutorul proiectului "Activităţi USAID Leader" prin care şi-a cumpărat în seră un sistem de irigare performant, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

De aproape un deceniu, Natalia Calmîş îşi dedică aproape tot timpul plantelor. Pasiunea dar şi nevoile au determinat-o să-şi pună pe roate o adevărată afacere cu flori.    

Natalia spune că munca în seră este pe cât de frumoasă, pe atât de grea.

După ani de muncă, Natalia Calmîş a reuşit să acceseze fonduri în cadrul proiectului "Activităţi USAID Leader". Ea a achiziţionat un sistem de irigare prin picurare automatizat.

Sistemul de irigare a costat aproape 40 de mii de lei. 17 mii au fost scoşi din propriul buzunar dar aproape 23 de mii de lei au fost oferiţi, sub formă de grant, în cadrul proiectului  - Activităţi USAID Leader.

Florile crescute în sera Nataliei Calmîş sunt vândute la pieţele din Chişinău. În total, în cadrul proiectului Activităţi USAID Leader, au fost finanţate numai în ultimii doi ani aproape 40 de afaceri. Proiectul este co-finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone şi are ca scop dezvoltarea comunităţilor locale.