O familie de moldoveni și-a transformat casa într-un muzeu al mierii

  • 14 ian. 2020, 8:04
  • 1 700
  • 1

Și-au transformat casă într-un muzeu al mierii. Este vorba despre o familie din raionul Călărași, care acum 18 ani a deschis o afacere cu produse apicole. 

Locuința lor este vizitată des de turiști din întreagă lume. Aceștia nu doar pot gusta sau cumpăra miere, dar pot să vadă cum albinele o produc, notează Noi.md cu referire la protv.md.

Pentru familia Stegarescu mierea e mai mult decît o afacere. Au început cu cîteva stupuri de albine, acum 18 ani, apoi casă lor a devenit un muzeu. Aici poți admira borcane cu diferite tipuri de miere, lumînări din ceară naturală și chiar albinele lucrînd de zor. 

„Această este mierea polifloră. Avem borcane care abia se cristalizează și altele care deja sînt cristalizate. Este bună pentru sistemul nervos. Seară o lingură de miere cu lapte, foarte mult te calmează”, a spus Constantin Stegărescu, apicultor. 

Combină mierea cu diferite feluri de semințe și obțîn astfel peste 20 de produse noi. De asemenea, fac unguente pe baza de miere sau lumînări.

„Semințe, miez de dovleac, stafide, nuca… tot în miere, o bombă de energie.” 

Iarnă albinele trec într-un stup special. Turiștii le pot admira, pentru că pereții acestuia sînt din sticlă. 

În prezent, Constantin deține peste 100 de stupi de albine. În fiecare zi este vizitat de turiști din toate colțurile lumii care îi laudă mierea. O gustă pe loc și iau cu ei cîte un borcan. Membrii familiei Stegarescu spun că deocamdată nu își vînd produsele apicole peste hotare.