Muncitorii care au lucrat la deszăpezirea Chișinăului vor fi premiați

  • 14 ian. 2019, 16:30
  • 329

Veste bună pentru drumarii ce au lucrat în acest weekend, 12-13 ianuarie, pentru deszăpezirea străzilor și staţiilor de aşteptare a transportului public, din toate sectoarele capitalei. Angajații care au muncit în zilele libere se vor alege cu premii din partea municipalității.

Cu o solicitare în acest sens a venit primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, către pretori și vicepretori, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

„Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor implicați, pretorilor și vicepretorilor ce au ieșit în teren și sâmbătă, și duminică, tuturor angajaților, care au lucrat câte 20 de ore. Domnul Dubița, domnul Bolderescu, doamna Ursu vedeți care sunt posibilitățile pentru a acorda premii angajaților ce au lucrat în zilele menționate. Ei sunt cei care au asigurat deszăpezirea orașului și au asugurat siguranța chișinăuenilor”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

În lucrările de deszăpezire au fost antrenaţi reprezentanţi ai Preturilor, Inspectoratului de Poliţie şi Departamentului Trupelor de Carabinieri, care a intervenit prompt, implicându-se în curăţarea căilor de acces spre instituţiile de învăţământ.

Adrian Boldurescu de la EXDRUPO a menționat că în zilele de Cod Galben de ninsori abundente și în weekend s-au împrăștiat 2700 de tone de material antiderapant și peste 180 de tone de sare.

De asemenea, în perioada 4 -10 ianuarie la Urgență s-au adresat 186 de persoane, dintre care 77 cu fractruri, iar 21 au fost spitalizate din cauza căzăturilor pe ghețuș.