Munca la domiciliu pentru femei

  • 10 feb. 2018, 15:28
  • 1 912

Din motive sociale si profesionale, sunt mai multe femei care isi cauta o alternativa de lucru la domiciliu, decat barbati.

Nu are rost sa insistam acum asupra motivelor, dar anumite activitati remunerative, la domiciliu, par special facute pentru femei si nu e de mirare ca multe femei au reusit deja in aceste domenii.

Iata mai jos care sunt aceste domenii in care femeile au cele mai mari sanse sa reuseasca pe cont propriu.

Munca la domiciliu imbina asadar placutul cu utilul si va ofera atat avantajul de a fi aproape de familie cat si placerea de a fi propriul tau sef si a-ti castiga singura libertatea financiara.

Baby sitter

Este un domeniu prin excelenta adresat femeilor, aproape indiferent de varsta. Veti spune poate ca nu este tocmai o afacere insa depinde cum privesti lucrurile.

O afacere in acest domeniu poate pleca de la simple servicii de babbysitting oferite prietenilor si cunostintelor, pana la adevarate crese si gradinite particulare, de ce nu?

Intre aceste doua jaloane se poat dezvolta o multime de variante ale acestui domeniu de activitate.

Vezi si sectiunea Idei de afaceri pentru mai multe informatii.

Un salon de cosmetica

Este un alt domeniu, prin excelenta feminin, in care femeile isi pot etala atat gusturile in materie de coafura, machiaj, manichiura, etc. cat si capacitatile de bun antreprenor.

Afacerea poate avea ca punct de plecare o banala frizerie amenajata la domiciliu si poate deveni un cunoscut salon din localitate.

Cabinet kineto-terapeutic

Daca ai o specializare in acest domeniu ai putea sa iti deschizi propriul cabinet, mai ales intr-o zona in care nu ai concurenta in acest sens.

Un cabinet de kinetoterapie poate fi amenajat si la domiciliu, initial clientela fiind formata din prieteni, vecini si cunoscuti.

Designer vestimentar

Femeile iubesc moda, hainele si tot ce tine de aceste domenii. Nu este asadar de mirare ca multe femei au reusit in cariera de creator de moda sau designer vestimentar.

Totul poate pleca de la un simplu atelier de croitorie…

Ingrijire batrani

In tarile din vestul Europei, aceasta activitate este o industrie in sine, si multe romance lucreaza deja in ea in tari a Italia sau Germania.

Pe masura ce populatia tarii imbatraneste (statisticiile arata clar aceasta tendinta), va fi nevoie tot mai mare de astfel de servicii.

Cu ceva experienta in domeniu, un capital suficient si un dram de noroc, poti pune pe picioare un camin de batrani particular.

Acestea sunt doar cateva idei de munca la domiciliu care s-ar potrivi mai degraba femeilor decat barbatilor, insa lista poate continua cu:

crestere si comercializare de flori ornamentale
bijuterii si accesorii handmade
prajituri de casa
dulceturi
muraturi
firma de katering, etc.

Mai importante decat ideile in sine sunt insa propriile pasiuni si aptitudini, flerul in afaceri si un dram de noroc.