Moneda Facebook e gata de lansare, cu ajutorul Visa și Mastercard

  • 17 iun. 2019, 10:48
  • 1 272

Se vehiculează de mult timp lansarea unei criptomonede de către Facebook, dar acum, se pare că nu mai avem mult de așteptat până când Libra va ajunge la utilizatori.

Dintr-un punct de vedere, valul de interes pentru criptomonende s-a mai liniștit în ultimii ani. De la apogeul Bitcoin de acum ceva timp, majoritatea oamenilor nu mai percep acest domeniu ca fiind o cale de îmbogățirea rapidă. Cu toate acestea, cei de la Facebook sunt de părere că, alături de partenerii potriviți, ți-ar putea spori încrederea în criptomonede.

Moneda virtuală la care lucrează Facebook este intitulată Libra. Prima oară când am auzit de ea, gigantul lui Zuckerberg făcea eforturi pentru a obține suport din partea unor jucători importanți din industrie. Pentru că acea parte a ecuației a fost rezolvată, mai avem de așteptat aproximativ o săptămână până când se va lansa oficial.

Conform unui raport publicat de Wall Street Journal, Facebook a obținut suport pentru Libra din partea Visa, Mastercard și Uber. La acestea se mai adaugă PayPal, Stripe și Booking.com, câteva platforme a căror implicare în criptomoneda Facebook se cunoștea deja.

Fiecare dintre partenerii menționați mai sus, conform speculațiilor, va investi 10 milioane de dolari pentru a finanța dezvoltarea monezii virtuale. În același timp, va face parte din Libra Association. Acesta din urmă este un consorțiu independent care va supraveghea dezvoltarea monezii virtuale și se va asigura că nu este influențată de Facebook.

Motivul pentru care aceste companii au acceptat să-și asocieze numele cu Libra nu are nicio legătură cu încrederea în Facebook. Mai degrabă, este valabil reversul. S-au implicat pentru că cea mai mare rețea socială nu ar trebui să ”tipărească” bani fără o supraveghere externă. Dacă la un moment dat Libra ajunge să fie utilizată la nivel global și să intre niște bani în visteria Visa, Mastercard, PayPal, Uber, Stripe sau Booking.com, cu atât mai bine.

Lansarea Libra se va desfășura în cadrul unui eveniment programat pentru 18 iunie, urmând ca o disponibilitate la scară largă să se producă în 2020.