Moldovenii sunt dispuşi să muncească peste program pentru a-şi construi o carieră de succes

  • 29 ian. 2018, 13:11
  • 472

Peste 30% dintre tinerii moldoveni sunt dispuşi să muncească peste program pentru a-şi construi o carieră de succes, arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting, scrie publika.md

35 la sută dintre cei chestionaţi spun că sunt pregătiţi să lucreze peste program, cu un salariu mic pentru început. Tot atâţia sunt gata să muncească mai mult, dar în anumite condiţii. 24 la sută sunt mai puţin motivaţi să depună efort în plus. 

Cel mai des, tinerii din sate, în proporţie de 27 la sută, sunt gata să renunțe la timpul liber. Doar 21 la sută dintre cei stabiliți în Capitală ar fi gata să stea la job peste program. 

Sondajul mai arată că tinerii care vor să plece peste hotare vor lucra acolo cu dedicație. Cota ambițioșilor este de 46 la sută în acest caz. Rata tinerilor dispuși să facă sacrificii este de 30 la sută în rândul celor stabiliţi temporar în străinătate.

Tendinţa se explică prin faptul că emigranţii trebuie să înceapă o viață nouă, iar cei plecați temporar își dau seama că vor munci la negru și vor practica joburi care nu cer studii sau calificare înaltă.

Sondajul a fost realizat printre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și are o marjă de eroare de aproape 5 la sută. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 409 persoane.