Microsoft creează 400 de șomeri

  • 20 sept. 2016, 18:21
  • 1 945
  • 3

Birourile Skype din capitala Marii Britanii vor fi închise. Decizia a fost luată de către conducerea Microsoft și va duce la concedierea majorității angajaților. 

Motivele luării deciziei

Decizia gigantului american a fost luată în punctul în care industria britanică de high-tech încearcă să demonstreze că este deschisă pentru afaceri, în condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană.

Microsoft a decis să “unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype şi Yammer” şi va intra într-un proces de consultanţă pentru a scăpa de redundanţa din companie, conform mediafax.ro.

”Suntem hotărâţi să facem ce putem pentru a-i ajuta pe cei care vor fi afectaţi în proces”, a anunţat Microsoft.

Ce spun foștii angajați

Foştii angajaţi susțin că mişcarea nu i-a luat prin surprindere, având în vedere că mai mulţi executivi ai Skype au plecat tacit din companie în ultimii trei ani: ”Ştiu că este natural să integrezi, dar Skype este o fracţiune din compania care era”, a subliniat un fost angajat.

Skype a fost fondat în Londra în 2003 şi cumpărat, ulterior, de Microsoft în 2011 pentru 8,5 miliarde de dolari. Compania are peste 400 de angajaţi în capitala Marii Britanii.