Mesajul Huawei prin care îți arată cum vrea să înlocuiască Android

  • 11 iun. 2019, 15:48
  • 366

Huawei e, în prezent, într-o perioadă în care încearcă să atragă de partea sa creatorii de aplicații. Și promisiunea e una imensă.

Pe 20 mai, Statele Unite ale Americii au forțat Google și alte companii americane să rupă parteneriatele cu Huawei. Astfel, Android a devenit cea mai mare problemă pe care compania a trebuit s-o gestioneze. După sistemul de operare au venit veștile despre procesoare, dar, deocamdată, software-ul e ceva mai important. Din informațiile disponibile până acum, Huawei lucrează la o alternativă.

De ce are nevoie Huawei pentru sistemul său de operare

Ce are nevoie Huawei acum e să obțină aplicații, dintre cele mai populare, pentru platforma sa. Fie că se va numi Ark OS, fie că va fi Oak OS, aplicațiile trebuie să fie acolo la lansare. Astfel, compania ar fi trimis un mail către mai mulți dezvoltatori ca să-i atragă de partea sa și să-și publice creațiile în AppGallery.

Compania susține că, în ultimii doi ani, a livrat circa 350 de milioane de telefoane, dintre care jumătate în piețe occidentale. Totodată, sunt circa 270 de milioane de telefoane active lunar care au preinstalat magazinul AppGallery.

Ce transmite Huawei cu aceste cifre e că e o bază imensă de utilizatori pe care creatorii de aplicații ar putea-o exploata. Mai mult, vrea să creeze o comunitate de circa 560.000 de dezvoltatori care să publice în AppGallery. La schimb, vor fi ajutați să intre cu produsele lor software în China, încă o piață imensă.

Fără suportul Google, Huawei pierde atât accesul la Android, cât și accesul la serviciilor americanilor. În acest caz, cele care nu pot fi înlocuite sunt Play Store – magazinul cu aplicații – și YouTube. Pentru mail, hărți sau motor de căutare și browser sunt alternative deja.

Compania se mai bazează și pe baza de utilizatori din Europa, unde, la final de 2018, ar fi avut circa 50 de milioane de clienți pe AppGallery. Astfel, China și Europa – și celelalte țări, minus America – ar trebui să fie suficiente ca argumente în discuția cu dezvoltatorii.