Meniu de relaxare pentru a scăpa de stresul de la locul de muncă

  • 29 mai 2018, 10:52
  • 972

Sunt zile la locul de muncă în care activitățile pe care le desfășori ți se par epuizante. Există momente în care simți că ai nevoie de o pauză sau de o scurtă vacanță, chiar dacă-ți place cu adevărat ceea ce faci.

O zi liberă sau o vacanță în țările calde sigur te pot ajuta, însă pe termen scurt. Revenind la birou stările de epuizare sau chiar de anxietate te vor copleși din nou. Ca să te menții într-o formă fizică și psihică bună, să fii energic și să-ți menții entuziasmul la job, ai nevoie să practici constant anumite activități. Te poți lega de orice-ți place să faci în timpul liber: dacă îți place natura, fă două-trei plimbări pe săptămână în parc, dacă îți place să înoți, fă-ți un abonament la o piscină.

 

Suntem de părere că viața profesională nu ar trebui să influențeze calitatea vieții personale a unui angajat, așa că am pregătit o listă de activități pe care le poți desfășura ca să-ți îmbunătățești starea de spirit atât la job, cât și acasă. Cu mențiunea ca  aceste activități să fie practicate constant.

 

Nu lua taskurile acasă

 

Uneori, așa cum se întâmplă în cazul majorității, suntem prinși cu diverse task-uri, iar unora dintre acestea nu le putem face față și asta ne determină să mai lucrăm și după programul de lucru, de acasă. Munca de acasă nu va impresiona pe nimeni, ci din contră îți vei înrăutăți starea de spirit și nici nu vei da dovadă de productivitate. Și studiile arată că un angajat care lucrează opt sau nouă ore devine ineficient. Încearcă să lași deoparte telefonul sau alte gadgeturi care te-ar ajuta să mai răspunzi la câte un email. Iar laptopul ar fi cel mai bine să-l lași la birou, ca să nu fii tentat să mai rezolvi din taskurile pe care nu ai reușit să le rezolvi la birou.

Fă cât mai multă mișcare

 

Dictonul latin spune: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, acesta este valabil atât pentru calitatea vieții personale, cât și profesionale. Dacă vrei să ai o minte creativă, să  fii productiv, iar ideile bune să-ți vină la orice pas, mișcarea este soluția. Orice activitate fizică, fie că este vorba de o plimbare în parc sau că mergi două stații pe jos în loc să iei autobuzul, te vor ajuta să te menții energic și plin de voie bună.

 

Ședințe de aromaterapia chiar la tine acasă

 

Știai că aroma mentei influențează starea de spirit și crește puterea de concentrare? Cercetătorii spun că frunzele de mentă sunt folosite de mii de ani pentru prepararea medicamentelor cu efecte benefice în tratamentul a numeroase probleme de sănătate. Aroma de mentă nu este singură de care te poți folosi: spre exemplu, mai poate fi aroma de lavandă sau iasomie, aceste arome îți vor asigura o doză mare de energie pozitivă.

 

Evită televizorul sau calculatorul înainte de somn

 

Alege o carte pe placul tău! Știrile de seară și informațiile negative pe care le poți vedea la televizor sau chiar pe rețelele de socializare nu ți-ar face bine, ci din contră te vor solicita și mai mult. Petrece cât mai mult timp în liniște înainte de somn, acesta este meniul de relaxare perfect pentru ca să te trezești fresh a doua zi.

Cursuri de Yoga sau Pilates

 

Este constatat că practicarea regulată anumitor activități precum este Yoga sau Pilates te poate ajuta la reducerea stresului zilnic și are un efect benefic asupra creșterii sentimentului de bunăstare și împlinire. Așa că go for it!

 

Ateliere de gătit, design sau orice-ți place

 

Nu poți merge la un curs de gătit dacă nu-ți place să petreci timp în bucătărie. La o simplă căutare pe internet, poți primi o mulțime de sugestii în ce privește diverse cursuri sau ateliere: de la cele de gătit, de creație, muzică, pictură, până la cele de actorie. Ai de unde alege!

Excursie în propriul oraș

 

Poți face un program de vizitare pornind de la muzee, expoziții sau spectacole în aer liber. În orașul unde ai locuit o viață ai putea să descoperi o mulțime de locuri sau peisaje impresionante.

 

În era vitezei și a stresului, pauzele de relaxare devin un must-have, așa că poți găsi soluții fără să pleci din orașul în care locuiești. Întotdeauna poți apela la diverse metode de relaxare pe care ar trebui să le pui în practică constant, astfel încât să poți depăși cu ușurință provocările de la job.