Medici din Moldova vor efectua o în vizită de lucru în Spania

  • 11 oct. 2019, 10:34
  • 646

Specialiştii moldoveni în transplantologie vor efectua o vizită de studiu în Spania, în perioada 14-18 octombrie, pentru a discuta cu colegii spanioli probleme legate de organizarea şi dezvoltarea transplantului de celule stem hematopoietice şi monitorizare în domeniul medicinii reproductive .    

Vizita de studiu este organizată de Instrumentul de asistenţă tehnică şi schimb de informaţii al Comisiei Europene (TAIEX) în colaborare cu Organizaţia Catalană de Transplant, transmite Infotag . 

Scopul vizitei este de a susţine Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Moldova în identificarea elementelor-cheie pentru dezvoltarea transplantului de celule stem hematopo ietice.

Experţii de la Agenţia de Transplant din Moldova vor discuta, de asemenea, subiectul interacţiunii dintre organele de stat şi profesioniştii din domeniul sănătăţii reproductive pentru a alinia la practicile moderne ale UE sistemul de autorizare, evaluare şi inspecţie a activităţii reproductive cu asistenţă medicală.