Localul unei moldovence, în top 10 cele mai bune restaurante din Veneția

  • 3 dec. 2019, 15:39
  • 1 555
  • 1

Putea lucra în continuare pentru alții, așa cum a făcut-o ani de zile în restaurante din Italia, acumulând o experiență vastă în domeniu. Însă Raisa Candu a riscat, a luat credite și a pornit aventura unui local în Venezia, cu bucătărie sofisticată și o deservire de cea mai înaltă calitate. 

Grație aprecierilor clienților și vizitatorilor Impronta Cafe Venice, localul s-a clasat recent pe locul 10 din peste 1300 de localuri din Veneția pe TripAdvisor, fapt foarte apreciat de turiști în întreaga lume, transmite Ea.md

M-a motivat magia Veneziei

“Venezia este un loc atractiv pentru turiști, are o magie și o energie aparte! Anual sute de mii de persoane vin să vadă aceste locuri superbe. Acest fapt a generat și stimulat domeniul alimentatiei publice, care se manifesta prin numărul mare de restaurante și cafenele. Nu pot spune că e greu să deschizi un restaurant în Venezia. Cu bani, în ziua de astăzi cumperi orice. Să menții o afacere pusă deja pe picioare – aici deja trebuie să depui efort și nu puțin. Asta a trebuit eu să fac, împreună cu toată echipa”, menționează Raisa Candu.

Se mănâncă bine e puțin spus

„Eu nu ascund că am cumpărat aceasta afacere. Iar mai departe ce a urmat a fost Nebunie curată. Să o faci să crească, aici e adevărata muncă și satisfacție personală! În momentul în care am venit în echipa Impronta Cafe, acesta era doar un restaurant unde se mânca bine. După aproape 3 ani de gestiune, a devenit un restaurant de nota 10, unde se mănâncă regește. Deci nu doar se mănâncă bine – dar și se simte bine, se bea bauturi selecte, pur și simplu se petrece timpul superb alături de cei dragi. În acești 3 ani, am muncit mult, dar foarte mult, alături de echipa mea, pentru a atinge anumite standarde. Și nu am făcut-o de dragul marketingului dar a fost o plăcere din partea mea”, a mai povestit moldoveanca, stabilită în Italia deja de câțiva ani buni.

Cea mai mare provocare

„A fost o adevărată provocare pentru echipa care a primit “un nou șef” pentru a-i îndruma. La acest capitol, vreau să-l evidențiez și pe unicul angajat moldovean, Roman. Un copil pentru mine, pe care îl cunosc de când lucram ambii în calitate de chelneri într-un restaurant. Atunci când i-am propus să mă urmeze, a acceptat fără să stea pe gânduri, dându-mi de înțeles că mă va susține pe tot parcursul meu. A reușit în timp să-mi câștige atât încrederea, cât și toată admirația mea. Să ai un restaurant în Venezia nu e deloc ușor, dar plăcerea pe care o ai de la clienții împliniți, acoperă ca toate problemele și oboseala se spulberă imediat. Da, am reușit să fac asta! Și știți de ce? Sunt o luptătoare, o luptătoare precum a fost regretatul meu tată. Și pentru asta îi mulțumesc mult”, ne-a mai spus Raisa Candu.