Lista celor mai bine plătiți angajați la BBC

  • 21 iul. 2017, 13:45
  • 773

Televiziunea publică din Marea Britanie - BBC a făcut publică lista celor mai bine plătiți angajați ai săi. O altă chestiune a intrat însă în atenția criticilor: diferența uriașă dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor.

BBC afirmă că realizatori și prezentatori de la posturile comerciale au salarii și de cinci ori mai mari - și că lucrează la radio televiziunea publică datorită prestigiului acesteia.

BBC a dezvăluit că aproape 100 dintre angajații săi câștigă echivalentul a peste 14 mii de euro pe lună. Cel mai bine plătit realizator radio TV al BBC-ului este Chris Evans, fost prezentator al emisiunii Top Gear după plecarea trio-ului Clarkson, May și Hammond. Chris Evans este una din marile vedete ale consorțiului britanic și are aproximativ 210 mii de euro lunar.

Consorțiul are 21 de mii de angajați și un buget de peste 4 miliarde de euro anual doar din taxa radio TVR, de 13 euro pe lună - prin comparație, în România era de sub 1 euro pe lună. BBC este însă lider de audiență cu numeroase programe, iar canalele și emisiunile sale internaționale sunt urmărite de 379 de milioane de oameni.
Problema este că cea mai bine plătită femeie din BBC câștigă cu 17 mii de euro mai puțin pe lună, în condițiile în care prezintă varianta britanică a emisiunii "Dansez pentru tine", potrivit știri.tvr.ro.