Jobul cu o tradiție de 600 de ani unde salariul este mai mare decât al unui premier

  • 22 oct. 2019, 12:03
  • 1 023

Președintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow, a anunțat că ar putea demisiona la data la care Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut în luna septembrie a acestui an.

De mai bine de 600 de ani a fost una dintre cele mai importante funcții din Marea Britanie, iar în prezent postul este „vânat” deja de nouă legiuitori. 

Avantajele nu sunt deloc de ignorat, transmite protv.ro.

Pe lângă salariul mai mare decât al unui premier, președintele Camerei Comunelor primește și un apartament în apropierea monumentului Big Ben, iar poziția sa se bucură de respect la nivel internațional.

O nouă lovitură pentru Boris Johnson

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat să supună la vot luni acordul de Brexit încheiat de Londra şi Uniunea Europeană, explicând că moţiunea a fost deja examinată sâmbătă.

Preşedintele Camerei Comunelor a refuzat supunerea din nou la vot a acordului de Brexit. ″Moţiunea nu va fi dezbătută″⁣, a anunţat John Bercow, care a estimat că ar fi ″⁣repetitiv″⁣ să organizeze un al doilea vot pe acelaşi subiect.

Moţiunea a fost amendată sâmbătă, ceea ce a constrâns guvernul condus de Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, prevăzut pentru 31 octombrie.

″Pe scurt, moţiunea de astăzi este în esenţă aceeaşi ca cea de sâmbătă şi Camera (Comunelor) a decis în acest dosar.

Circumstanţele de astăzi sunt în esenţă aceleaşi ce cele de sâmbătă. Decizia mea este aşadar aceea că moţiunea nu va fi dezbătută azi pentru că ar fi repetitiv şi haotic să facem acest lucru″, a explicat preşedintele Camerei Comunelor.

Guvernul britanic vrea ca acordul cu UE să fie supus la vot în această săptămână

Guvernul britanic doreşte ca dezbaterea şi supunerea la vot în parlament a acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană să se desfăşoare în această săptămână, a declarat luni liderul Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg, transmite Reuters.

Rees-Mogg a spus că votul final în Camera Comunelor va avea loc joi, după care acordul ar urma să fie dezbătut şi supus la vot în Camera Lorzilor.

Executivul de la Londra ar vrea ca dezbaterea în a doua lectură să se desfăşoare marţi, după care să se treacă la următoarea etapă, care le va oferi parlamentarilor ocazia de a propune amendamentele necesare la legislaţie.

Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic) a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.