Invenția din China care face trecerea prin aeroport mai rapidă

  • 16 oct. 2019, 15:19
  • 1 023

Cercetătorii chinezi au dezvoltat un nou sistem de identificare care este diferit de toate cele existente pe piață, asta pentru că nu presupune scanarea facială, ci scanarea vaselor de sânge din palmă. La ce ar putea fi folositor un astfel de sistem?

Mai mult, acest sistem de identificare dezvoltat de compania AirWave are o precizie de un milion de ori mai mare față de celelalte tipuri de recunoaștere facială, potrivit reprezentanților companiei, transmite playtech.ro.

Motivul? Ei bine, se pare că fiecare dintre noi are între 80 și 280 de puncte caracteristice pe care inteligența artificială le poate scana, dar AirWave poate scana peste un milion de micropuncte din palmă în mai puțin de trei secunde.

„Tehnologia AirWave, bazată pe inteligența artificială, este capabilă să detecteze milioane de micropuncte caracteristice, de la venele mari la capilare, cu o singură trecere a palmei prin detector.

Utilizatorii își pot vedea de treabă, fiindcă durează foarte puțin să fie autorizați”, a declarat recent pentru China Daily Xie Qinglu, fondator și președinte al MELUX.

Cum te-ar putea ajuta tehnologia AirWave să treci granița mai repede

După cum știi o călătorie cu avionul, poate fi foarte obositoare și stresantă mai ales în ceea ce privește controlul de la graniță. Însă, acest lucru s-ar putea schimba cu ajutorul tehnologiei care îți scanează venele din palmă.

Dacă această tehnologie inovatoare de identificare ar fi aplicată în aeroporturi, nici nu ar mai fi nevoie să-ți scoți pașaportul din buzunar pentru a trece granița.

Ci tot ce ar trebui să faci ar fi să-ți treci palma peste un senzor special care te va autentifica în timp real, pe baza vaselor de sânge.

„Venele mari și capilarele de sub piele sunt unice la fiecare individ. Sunt mai sofisticate decât sistemele de drumuri dintr-o metropolă.

Tehnologia AirWave poate să identifice cu acuratețe o mână dintr-un miliard în mai puțin de trei zecimi dintr-o secundă”, a adăugat Xie.