Guvernul a avizat negativ proiectul privind acordarea indemnizaţiei de 600 de lei

  • 8 aug. 2019, 14:48
  • 670
  • 1

Persoanele cu un venit mai mic de 2000 de lei nu vor primi alocaţia promisă. Guvernul a avizat negativ proiectul de lege elaborat de deputaţii Partidului Democrat care prevedea alocarea de două ori pe an a unui suport de 600 de lei beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat. Executivul şi-a motivat decizia prin faptul că banii necesari pentru implementarea iniţiativei nu au fost prevăzuţi în buget. Asta în timp ce democraţii acuză executivul de incompetenţă, relatează Mesager.

 „Dacă PD-ul vorbea serios despre această indemnizaţie suplimentară, trebuia să o planifice în buget. Să le amintim cetăţenilor că bugetul pentru anul ăsta l-a făcut Partidul Democrat. Ei bani în buget nu au pus, iar acum vin cu propuneri după ce a plecat trenul”, a spus prim-ministrul, Maia Sandu.

Contactat de Moldova 1, deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a calificat avizul negativ drept acţiunea unui guvern incompetent.

„Un guvern incompetent şi impotent sigur că nu are de unde să găsească bani, noi am fi găsit bani aşa cum am găsit bani trei ani de zile pentru proiecte sociale. Dacă nu ştiu a munci şi nu ştiu să guverneze ca să găsească bani, atunci regretăm şi au de suferit oamenii”, a spus deputatul Sergiu Sârbu.  

Ex-premierul Pavel Filip a comentat pe pagina sa de Facebook decizia Guvernului de a anula indemnizaţiile.

„ACUM au anulat plăţile de 600 de lei pe care le-am oferit pensionarilor cu venituri mai mici de 2000 lei. Apropo, o iniţiativă care este foarte apreciată de oameni. Şi pentru care bani sunt în buget.
Cred că noua guvernare greşeşte când anulează exact proiectele care au fost apreciate de oameni.

Totuşi, se pare că sunt mai mult (pre)ocupaţi de „partajări de funcţii, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acuma mai recent, ambasadori” decât de nivelul de trai al cetăţenilor noştri. Dar, aşa cum ne cer, să avem răbdare. În curând toţi vor vedea că regele e gol. Şi că cei care au venit la putere au făcut-o nu pentru oameni, ci pentru ei înşişi, pentru funcţii şi pentru putere”, a scris Pavel Filip.

Anul trecut guvernul condus de Pavel Filip a propus alocarea ajutorului pentru circa 553 mii de persoane. Potrivit calculelor estimative, implementarea acestui proiect ar fi necesitat circa 740 de milioane de lei.