Google și Apple caută noi modalități de a atrage angajați fără studii superioare

  • 20 oct. 2020, 13:55
  • 2 119

Companiile de tehnologie precum Google și Apple încearcă să inoveze și în ceea ce privește zona educațională, oferind noi programe prin care încurajează dezvoltarea aptitudinilor la mare căutare în industria în care activează și pentru care elevii nu sunt pregătiți în școală.

Tim Cook, CEO-ul Apple, declara în 2019 că în jur de jumătate dintre persoanele angajate în ultimul an în cadrul birourilor din Statele Unite ale Americii nu aveau o diplomă care să ateste finalizarea studiilor superioare. Alături de Google și IBM, giganții tech formează un grup de companii care nu cer această diplomă pentru a angaja pe anumite poziții.

Cu toate acestea, experții precizează că o diplomă de facultate este critică pentru majoritatea posturilor dintr-o astfel de companie. Însă, având în vedere că din ce în ce mai multe companii de tehnologie susțin educația alternativă sau tabere în care tinerii pot învăța să programeze, salariile bine plătite din tech rămân în continuare accesibile pentru cei care nu au urmat o facultate în domeniu, scrie BusinessInsider.com.

Recent, Google a lansat o noua suită de cursuri, parte a programului ”Google Career Certificates, care pot fi parcurse într-o perioadă de șase luni și care nu necesită experiență. Cursurile sunt menite să îi pregătească pe cei care vor să aplice pentru locuri de muncă unde vor urma să câștige în medie peste 50.000 de dolari anual. Cursurile lansate de gigantul tech se concetrează pe dezvoltarea aptitudinilor în zona de data analytics sau user experience.

Între timp, Apple a anunțat lansarea unei noi inițiative în Alabama, denumită ”Ed Farm”, care își propune să ajute elevii, profesorii și adulții să învețe să scrie cod. Initițiative vine în completarea programului ”Everyone Can Code”, lansat în 2016 pentru a promova programarea în școli.

De asemenea, în luna iulie a acestui an, Apple a anunțat un nou curs menit să ajute profesorii să înțeleagă programarea mai bine pentru a-și putea pregăti elevii cât mai bine pentru cerințele angajatorilor.