Gările și stațiile auto, concesionate anul trecut, au datorii de 9 milioane de lei

  • 23 iun. 2019, 14:32
  • 1 040
  • 2

În cadrul discuțiilor de vineri de la ședința de lucru a Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost abordată implicarea politicului în domeniul transporturilor. Un exemplu în acest caz este procesul concesionării Întreprinderii de Stat „Gările și stațiile auto” (GSA), datoria acesteia față de transportatori depășind, în prezent, 9 milioane de lei.

Ministerul nu precizează, însă, dacă aceste datorii au fost acumulate înainte sau după concesionare.

Amintim că, în 2018, SRL „Gările Auto Moderne” a fost selectată în calitate de partener privat și a semnat contractul de parteneriat public-privat pe o durată de 25 ani cu Agenția Proprietății Publice, considerată partener public.

Potrivit APP, contractul semnat presupune că partenerul privat urmează să asigure reconstrucția gărilor și stațiilor la standarte europene în decurs de 3 ani. La finele contractului, toate activele parteneriatului vor fi transmise cu titlu gratuit parterului public.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate subiecte despre combaterea transportului ilicit de persoane, inclusiv în regim de taxi. După cum s-a precizat la ședință, e important ca transportul să fie în primul rând legal, sigur și să existe o concurență loială între companii.