Franța și Germania intenționează să formeze un gigant european de transport! Vor fi create peste 60.000 de locuri de muncă

  • 28 sept. 2017, 17:35
  • 749

Compania franceză Alstom a anunţat că poartă discuţii cu Siemens din Germania cu privire la o potenţială fuziune a operaţiunilor din domeniul feroviar. Noua companie pe care se intenționează a fi creată va bate toate recordurile la nivel mondial în domeniul transportului. 

Noua companie ar crea peste 60.000 de locuri de muncă, capabilă să reprezinte o provocare serioasă pentru compania chineză CRRC Corporation, care este lider de piață.

Unii critici l-au acuzat deja pe președintele Macron că a vândut ieftin o „bijuterie” franceză. De menționat că Guvernul francez deține o participaţie de aproximativ 19,9% la Alstom, şi-ar fi dat deja acordul.

"Este o veste bună pentru Alstom, este o veste bună pentru angajații Alstom, este o veste bună pentru industria europeană. Cu această alianță Alstom-Siemens, vom crea cel de-al doilea cel mai mare transportator feroviar", a afirmat ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire.

Fiecare companie va deține o participație de 50% pe care Siemens a convenit să nu o schimbe timp de cel puțin trei ani. Guvernul francez își va vinde miza în firmă.

„Noua companie Siemens-Alstom își va menține rădăcinile franceze și germane. În ceea ce privește calendarul, obiectivul nostru este să închidem tranzacția până la sfârșitul anului calendaristic 2018 ", a declarat șeful companiei Siemens, Joe Kaeser.

Sediul central al noii companii va fi la Paris.