Forbes: Cel mai bine plătit magician din lume! Cât câștigă renumitul David Copperfield

  • 26 oct. 2017, 9:11
  • 1 903
  • 1

Acum 50 de ani, un băiat de 12 ani a devenit cea mai tânără persoană admisă vreodată la Societatea Magicienilor Americani. Acum, artistul cunoscut cu numele de scenă David Coperfield este cel mai bine plătit magician din lume pentru al doilea an consecutiv, câștigând 61,5 milioane de dolari în doar 12 luni, perioadă monitorizată de cei de la Forbes.

Copperfield a ținut 621 de show-uri în Las Vegas în timpul perioadei de puncture a Forbes (12 luni). De asemenea, acesta a făcut milioane în urma turneelor și a concertelor exclusive pe care le ținea  pe stațiunea s aprivată Musha Cay. Copperfield deține 11 insule private în Bahamas.

Printre cele mai cunoscute numere făcute vreodată a fost să evadeze din închisoarea Alcatraz, să treacă prin Marele Zid Chinezesc sau să facă să dispară Statuia Libertăţii.

Creatorul celor mai inimaginabile iluzii a doborât 11 recorduri în Guiness Book şi e singurul magician căruia americanii i-au dat o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar francezii l-au ridicat la rang de cavaler.

Pe numele său real David Seth Kotkin, el este unicul fiu al lui Hy şi al Rebeccăi, nişte evrei stabiliţi în Sta­tele Unite. Încă din copilărie a dat dovadă de o imaginaţie de­bordantă şi a văzut în magie o modalitate de a-şi învinge nesiguranţele şi de a-şi face mai uşor pri­eteni, iar mai târziu pentru a atrage fetele.

Secretul succesului său este foarte simplu: Spune că a refuzat să renunțe atunci când oamenii se îndoiau de iluziile sale. „Mi s-a spus „nu” în fiecare zi. „Nu” a devenit sursa mea zilnică de inspirație”, a declarat Copperfield celor de la Forbes.

Copperfield are acum o avere estimată de Forbes la 850 de milioane de dolari.

Penn & Teller ocupă locul second în topul Forbes, cu un câștig de 30 de milioane de dolari în cele 12 luni monitorizate de Forbes. Cuplul a efectuat 254 de spectacole în Sin City, încasând peste 100.000 d edolari pe noapte.

A&E star Criss Angel se situează pe locul trei, cu 14,5 milioane de dolari, în scădere cu 19 milioane față de anul trecut.