Drona Uber Eats care ți-ar putea aduce cândva sarmale acasă

  • 30 oct. 2019, 14:07
  • 753

Uber nu mai este de multă vreme doar o companie de ride-sharing. Așa a devenit cunoscută, dar, între timp, și-a extins serviciile inclusiv în zona livrării de mâncare. Și acum vrea să treacă la următorul nivel.

Uber se pregătește să ducă livrarea de mâncare la domiciliu la alt nivel, transmite playtech.ro.

După ce au devenit cunoscuți la nivel mondial drept o companie de ride-sharing, americanii s-au dezvoltat și și-au pus pe picioare propriul serviciu de livrare mâncare. E un serviciu prezent și în România, la care apelezi probabil și tu.

După ce au anunțat că atacă și zona fintech-urilor, americanii se pregătesc de lansarea noului serviciu de livrare cu ajutorul dronelor. 

Proiectul va fi pus în practică anul viitor, în San Diego. Dar, cel mai probabil, nu va dura mult până când va apărea și în celelalte colțuri ale lumii, unde Uber e prezentă deja.

Uber Eats trece la livrarea cu ajutorul dronelor

Noua dronă prezentată de Uber are șase elice, iar americanii susțin că design-ul îi permite o viteză superioară și mai multă eficiență în timpul zborului. Mai mult, sistemul îi permite să aterizeze și să decoleze cu maximă precizie.

Elicele sunt inspirate din proiectul lui Mark Moore, un veteran NASA, cel care a lucrat și la prototipul de taxi zburător al Uber. Ambele inițiative fac parte din Uber Elevate, proiectul prin care americanii vor să ducă transportul și livrarea pe cer. A primit autorizație în San Diego pentru a oferi servicii de livrare cu ajutorul dronelor.

Pe mai departe, planurile sunt mari. Taxiurile zburătoare de la Uber vor fi testate în 2020 și, trei ani mai târziu, ar putea fi lansate curse cu ajutorul acestora.

Cât despre livrarea cu ajutorul dronelor, ideea nu e una nouă. 

Recent, în cadrul proiectului Wing dezvoltat de Alphabet, compania-mamă a Google, au fost realizate primele livrări cu ajutorul dronelor în statul american Virginia. 

Alte companii precum Amazon și UPS experimentează, de asemenea, acest sistem.