Designerii autohtoni au arătat cum poate fi reutilizat plasticul

  • 8 iul. 2019, 9:27
  • 1 032

Sticlele de plastic nu trebuie aruncate, ci reciclate. Cu putina creativitate acestea pot fi transformate in obiecte utile pentru gospodarie, spun specialistii, care i-au incurajat pe vizitatorii targului EcoLocal Farmers Market sa protejeze mediul. Acestia au participat la un atelier la care au invatat cum sa confectioneze obiecte de decor, plase pentru cumparaturi sau chiar scaune.

Nu este nevoie de multa stiinta sau de mare talent pentru a confectiona dintr-o sticla de plastic un penar.

Eugenia ENCOV, DISIGNER INDUSTRAIL: “Am taiat doua detalii si deja am pus un fermoar, pe marginuta am facut gauri si am cusut cu ata. Se poate orice de depozitat, noi am folosit pentru nasturi si ata. Si cat ne-ar folosi? -E destul de rezistent.”

Eugenia Encov este designer industrial de profesie si a invatat sa transforme sticlele de plastic in tot felul de obiecte utile pentru casa.  

Eugenia ENCOV, DISIGNER INDUSTRIAL: “Taiate din sticla de plastic, se poate de facut lenta de orice marime si deja din aceasta lenta de facut cosuri pentru produse de impletit si scaune cum sunt din lozie.”

La atelierul de reciclare a plasticului de la EcoLocal Farmers Market, cei mai activi au fost copiii, care au tinut sa mearga acasa cu ceva confectionat de ei. Si mamele care si-au adus picii la atelier au invat cum sa faca acest lucru.

“Dumnevoastra v-ati ocupa cu aceste lucruri in timpul liber? -Noi de mici imi amitesc ca facem din sticle niste floricele la scoala.”

Plasticul are efecte dezastruase asupra mediului, asa ca e mai bine sa-i dam o noua viata.

Eugenia ENCOV, DISIGNER INDUSTRIAL: “Sa le duceti in locurile speciale de utilizare, sa le aduceti la noi sau se vedeti pe internet cum se poate de folosit.”

Potrivit specialistilor, sticlele de plastic, canistrele si bidoanele nu se descompun niciodata sau se presupune ca ar avea nevoie de un milion de ani pentru asta.