Depresia ne poate distruge productivitatea la locul de muncă. Cele mai importante sfaturi pentru a evita acest lucru

  • 31 oct. 2017, 10:00
  • 654

Depresia cauzată de locul de muncă și nu numai este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane. Pentru a evita perioadele de depresie este important să participăm la cât mai multe activități zilnice și, în același timp, să urmăm și un tratament. Pentru mulți oameni, munca se află pe primele locuri în lista lor de priorități. Satisfacția și securitatea unui job contribuie la consolidarea respectului de sine , iar faptul că faci parte dintr-o echipă poate contribui la dezvoltarea unui sentiment de apartenență.

Strategii la locul de muncă pentru a depăși depresia

Nu lăsați munca să aibă prioritate față de recuperare. Munca este importantă, dar este doar un aspect al vieții tale. Chiar și în cele mai aglomerate zile, amintiți-vă că recuperarea este prioritatea principală. Planul dumneavoastră de tratament și strategiile de auto-îngrijire la care vă angajați în fiecare zi nu trebuie să interfereze cu preocupările și cerințele imediate ale zilei de lucru.

Amintiți-vă ce este important cu privire la lucru. Este rară găsirea unui loc de muncă care să nu implice persoane provocatoare, termene, sarcini dificile și alte tipuri de stres. În momentele în care munca este copleșitoare, încercați să vă concentrați pe motivele pozitive, inclusiv independența financiară și securitatea, satisfacția personală și sentimentul de comunitate sau de apartenență care provine din contribuția la un efort de echipă.

Nu așteptați perfecțiunea. Vă veți confrunta cu dezamăgiri, veți face greșeli și veți întâlni obstacole la locul de muncă. Toată lumea face asta. Reglați-vă atitudinea și așteptările cu privire la dvs. și la munca dvs., știind că problemele sunt inevitabile în orice loc de muncă.

Nu lăsați trecutul să definească astăzi sau mâine. Realizați că problemele cauzate de simptomele dumneavoastră în trecut nu se vor repeta neapărat, mai ales dacă aveți un plan de tratament de lucru numai bun de pus în aplicare. Doar pentru că o lipsă de energie odată v-a făcut să pierdeți un termen limită nu înseamnă că nu sunteți de încredere. Acordați-vă recunoștință progresului pe care îl faceți și permisiunea de a începe din nou.

Dezvoltați strategii specifice pentru simptome. Pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra viitorului în loc de trecut, asigurați-vă că învățați tot ce puteți despre boala dumneavoastră și despre simptomele specifice. Priviți cu atenție simptomele care v-au declanșat în trecut depresia și dezvoltați strategii specifice de combatere a fiecăruia dintre ele. De exemplu, dacă depresia poate face dificilă concentrarea sau dacă vă simțiți copleșiți atunci când începeți un proiect, ar putea fi util să rupeți misiunile de lucru în pași mai mici, mai ușor de gestionat, care pot fi finalizați într-un timp mai scurt.

Rețineți că politica și personalitățile fac parte din muncă. Când lucrați cu alți oameni (ca majoritatea dintre noi), agendele sunt diferite, prioritățile conflictuale și conflictele interpersonale nu pot fi evitate. Nu este nevoie să vă deranjeze eforturile de a vă recupera de la depresie.

Nu trece de la sine depresia. Este dificil să jonglezi cu un program de lucru complet, satisfăcând, de asemenea, așteptările tuturor la domiciliu. Când trebuie să găsiți timp și energie pentru a vă dedica gestionării depresiei, aceasta poate fi copleșitoare. Examinați programul zilnic sau săptămânal și căutați activități, atât la domiciliu cât și la locul de muncă, care ar putea fi delegate altora. Implicarea colegilor în responsabilități comune, cerând membrilor familiei să vă ajute cu treburile sau să vă adresați unui prieten pentru a vă oferi o părere cu privire la ideile și preocupările dumneavoastră sunt strategii bune pentru atingerea obiectivelor fără a vă sacrifica sănătatea emoțională și recuperarea.