Demisia sau curajul de a face o schimbare

  • 25 oct. 2016, 17:13
  • 1 064

Sunt un grup de oameni pe planeta aceasta care vor sa-si dea demisia, insa nu pot. Retinerile sunt ori de natura financiara de multe ori, sau de lipsa curajului, sau de neincredere in propriile forte. Daca este ultima varianta (nu aveti incredere in propriile forte), s-ar putea ca acest lucru sa fie chiar determinat inconstient de locul de munca si voi sa va simtiti utili si performanti doar lucrand acolo.

Demisia ca un obiectiv  

Curajul nu-l are nimeni asa cum si-l doreste, asadar fiecare pas pentru a-ti creste curajul este binevenit. Iar situatia financiara este o problema care se poate rezolva prin planificare.

Demisia poate fi tratata ca un obiectiv, poate fi planificata ca si un task pe care-l primesti la munca. De ce in cadrul job-ului ne indeplinim obiectivele anuale si chiar le depasim? Cei care-si depasesc targetul, de obicei, primesc un bonus, bonusul acesta poate fi materializat si altfel, nu numai financiar in viata fiecaruia. Demisia e bine sa o planificati, nu sa actionati din impuls, cu exceptia situației in care va permiteti acest lucru.

Dorinta de a-ti da demisia apare in momentul in care nu mai simti ca esti fericit la locul de munca, in momentul in care simti ca nu mai esti apreciat. Un angajat nefericit nu va fi niciodata ambasadorul companiei si nu va contribui la cresterea performantelor companiei.

Schimbarea, soluția pentru angajații nefericiți 

Pentru o companie este bine sa-i lase sa plece pe acei angajati nefericiti daca nu poate sa-i aduca din nou la o stare care sa contribuie la binele companiei. Pentru angajatii nefericiti, schimbarea este cea mai buna solutie, schimbarea mediului creste dorinta de a performa, creste gradul de motivatie intrinsec si chiar nevoia de a te dezvolta.

Nu inseamna ca daca esti nefericit la locul de munca, iti dai demisia! Pleci dintr-o companie in momentul in care ai depus mai multe eforturi si nu ai primit raspuns la ele, pleci cand simti ca ideile si convingerile tale difera de ale companiei, pleci cand mediul de lucru nu iti mai dezvolta creativitatea si, cel mai bine, pleci cand ai un plan bun pentru tine ca individ.

Un plan bun pentru tine este unul care poate cuprinde urmatoarele aspecte: la ce esti bun si ce iti face placere sa faci, care ar fi angajatorii care ti-ar aduce tie un parcurs bun in cariera, ce faci ca sa ajungi la acei angajatori, cum iti faci CV-ul, cum te prezinti la interviu, modul in care vorbesti, cat de mult te documentezi, cat de mult cauti oportunitatile din piata si cat de optimist esti. Cu cat tratezi mai serios schimbarea din viata ta, cu atat mai serioase vor fi si oportunitatile.

Demisia nu inseamna un lucru rau, inseamna o evolutie profesionala si personala.