De ce sunt unii oameni „prizonierii” slujbelor pe care le urăsc

  • 22 nov. 2016, 15:47
  • 821

Unii oameni nu au niciun interes în slujbele pe care le au dar nici nu fac nimic pentru a le schimba. Ei sunt descrişi drept „prizonieri” într-un studiu realizat de firma Aon Hewitt în baza datelor a 500.000 de angajaţi, informează News.ro.

Lipsa de motivaţie face ca munca să fie considerată o povară, ceea ce afectează întreaga viaţă a persoanei respective. Atunci de ce nu încearcă oamenii să îşi schimbe locurile de muncă, mai ales că a avut loc o îmbunătăţire a condiţiilor pe piaţa muncii?

Unul dintre motive este că sunt legaţi de birouri cu o pereche elegantă de cătuşe din aur. Prizonierii, conform definiţiei date de firma americană de consultanţă în domeniul resurselor umane, nu sunt persoane care nu-şi găsesc de lucru. Sunt oameni care nu vor să caute. Şi asta pentru că sunt plătiţi prea mult.
Cercetările făcute de Aon Hewitt arată că peste 60% dintre aceşti prizonieri au salarii peste cele din piaţă, comparativ cu circa 48% dintre cei care nu corespund acestei definiţii.

„Sunt plătiţi mai bine decât ar putea găsi pe piaţă, asta pentru că managementul companiei nu este performant”, a explicat unul dintre analiștii firmei. Apoi se instalează inerţia. Cu cât un angajat stă mai mult într-o companie, cu atât este mai probabil să se simtă blocat.