Cum vom călători cu taxiul zburător creat de germani

  • 23 oct. 2019, 15:40
  • 1 125

Lilium este o companie germană care vrea să-ți dea un taxi zburător care să te ducă oriunde ai nevoie, pe distanțe lungi.

Acum, tehnologia ar fi mai aproape decât crezi, pentru că prima fază a proiectului a fost un adevărat succes. Compania a efectuat primele teste de zbor cu vehiculul zburător, care au decurs extrem de bine, transmite playtech.ro.

Are și un video care îți arată cum vei călători cu un taxi zburător, atunci când acestea vor fi disponibile.

Vehiculul se numește Lilium Jet și a ajuns să zboare, în prezent, cu o viteză de 100 km/h.

Când vei putea călători cu un taxi zburător

De asemenea, compania a mai avut o reușită majoră: taxiul său electric decolează pe verticală, nu pe orizontală. 

Acest lucru înseamnă că vehiculul zburător se ridică de la sol în mod vertical și nu are nevoie să se deplaseze întâi pe distanță mai mare pe pistă, asemenea avioanelor tradiționale. După decolare, taxiul zburător trece la zborul orizontal clasic.

Acum, în faza a doua a proiectului, Lilium va testa dacă un taxi zburător va fi la fel de performant și la viteze mai mari.

Cum funcționează Lilium Jet? Ei bine, acesta este propulsat de 36 de motoare electrice care îi oferă 2.000 de cai putere. Eventual, acesta va putea ajunge la viteze de aproximativ 300 de km/h. 

De asemenea, cele două seturi de aripi ale acestuia contribuie la atingerea unui nivel de eficiență mult mai mare decât în cazul aeronavelor ridicate exclusiv de rotori.

Lilium are deja și o fabrică de producție. Vestea și mai bună e că are și detalii despre lansarea comercială a unui taxi zburător: va avea loc în 2025.

Deși compania nu a anunțat încă un preț pentru călătoria cu taxiul zburător, aceasta a menționat mai devreme anul acesta că serviciile sale vor fi accesibile și pentru oamenii obișnuiți, nu doar pentru cei bogați.