Cum sa urci scara succesului

  • 14 iun. 2017, 13:20
  • 1 547

Cand vine vorba despre cariera si avansare, toti am auzit ca pentru a ajunge sus trebuie sa incepi de jos, asa ca cel mai probabil pentru a obtine job-ul de vis trebuie sa incepi de jos. Iti vom prezenta cateva sfaturi pentru a ajunge mai repede acolo unde iti doresti.

In primul rand trebuie sa iti iei un job de inceput, entry level. Nu exclude angajarea pe un job entry level. Unele persoane pot considera ca unele joburi sunt mai sus decat altele, dar nu trebuie sa uiti ca toata lumea trebuie sa inceapa de undeva, si e posibil ca un job entry level bine ales sa te ajute sa urci mai repede pe scara carerei.

Ca un al doilea sfat, lumea trebuie sa te cunoasca, fii sigur ca persoanele cu putere de decizie din firma stiu cine esti, bineinteles din punct de vedere pozitiv. Trebuie sa iei cuvantul la sedinte si intalniri, sa iti demonstrezi valoarea contribuind cu idei folositoare si interesante.

Si, ca o consecinta a implicarii sociale, in al treilea rand trebuie sa stabilesti relatii sociale cu oameni de la toate nivelurile si departamentele, in cazul in care la un anumit departament este un post liber, si nimeni din acel departament nu te cunoaste sansele sa il ocupi tu sunt minime, atata timp cat nimeni nu te poate recomanda.

Deci, nu uita data viitoare cand suni sau te duci pana la un departament sa nu uiti sa te prezinti si sa iti amintesti si numele interlocutorului, pentru a stabili o relatie data viitoare.
In al patrulea rand, arata-te disponibil, nu trebuie sa iti fie frica sa accepti o responsabilitate in plus, nu strica sa ajuti, asta in masura in care mai ai timpul necesar, fara sa iti neglijezi reponsabilitatile pe care le ai deja. Sa te ocupi de mai mult decat poti nu este o idee buna, risti sa fii distras de la munca ta. Daca consideri ca sunt si alte domenii in care abilitatile tale pot fi folositoare, informeaza-l si pe managerul tau.

 

Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei sa poți să vezi foarte departe. 

Constantin Brancusi

Fii entuziast!

Aplica intotdeauna pentru joburile libere relevante, dorinta ta de a avansa in cariera in cadrul companiei va fi vizibila atunci cand aplici pentru diferite pozitii.
Asigura-te ca esti potrivit pentru fiecare job, nu aplica la joburi care nu au nici o legatura cu abilitatile si pregatirea ta, vei parea un visator, iar sansele de a fi respectat si luat in serios vor fi minime.

Pentru a progresa in cariera trebuie sa iti dezvolti abilitatile. Gandeste-te cum vrei sa iti atingi scopul, sa ajungi unde ti-ai propus, in functie de tinta ta, este posibil sa ai nevoie de mai multe studii, sau de anumite diplome sau atestate, trebuie sa identifici aceste aspecte si sa lucrezi pentru indeplinirea lor pas cu pas.

Sa fii in permanenta conectat!

Fie ca este vorba de retelele de socializare prin care te poate recomanda cineva pentru o anumita pozitie, fie ca este vorba de seminarii, trebuie sa fii cunoscut, pe masura ce reputatia ta creste, si sansele tale de a urca pe scara cresc.