Cum să te reacomodezi la birou după vacanță

  • 9 ian. 2018, 11:52
  • 552

Revenirea la birou după vacanță poate părea destul de stresantă. Motiv pentru care, ne-am gândit că ți-ar prinde bune câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți reintri mai repede în ritm.

Dormi 8 ore pe noapte

Știm că în vacanță ți-ai cam decalat orele de somn, însă este foarte important să te culci mai devreme cu o seară înainte de prima zi de muncă. Acest lucru te va ajuta să te adaptezi mai ușor la rutina de dinainte de vacanță.

 

Începe dimineața cu un mic dejun energizant  

Pentru a începe o zi cu spor, încă de dimineață trebuie să investești în starea ta de bine. În acest sens, îți recomandăm un mic dejun de care să te bucuri în prima zi de muncă. Acesta poate consta într-un smoothie, un iaurt sau o omletă cu suc de portocale. Într-un cuvânt ceva care să te facă să-ți începi ziua cum mai multă energie.

 

Începe ziua de muncă mai devreme

Chiar dacă îți va fi greu să te trezești de dimineață cu o oră mai devreme, acest lucru te va ajuta pe parcursul zilei. Așa că, dacă mergi la birou cu o jumătate sau o oră mai devreme înainte de începerea programului obișnuit o să ai mai mult timp să-ți organizezi ziua sau să-ți faci curat prin inbox. De asemenea, în drumul spre birou îți recomandăm să eviți mersul cu mașina sau trasportul în comun. Încearcă să mergi cât mai mult pe jos, acest lucru te va ajuta să îți faci ordine în gânduri.

 

Fă-ți planurile pentru următoarea vacanță

Ca să nu scapi prea repede de euforia momentelor petrecute în vacanță planifică-ți următorul concediu, fie că este vorba de weekendul viitor, fie că îți aranjezi vacanța de vară. Gândește-te ce orașe din țară sau alte țări ai vrea să vizitezi în următoarea perioadă. Vei fi surprins de rezultatele acestei metode de a te motiva.

 

Orele peste program nu sunt benefice după vacanță

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că în primele zile de după vacanță, până reușești să intri în ritmul normal de muncă, orele suplimentare nu sunt recomandare. Ba mai mult, acesta nu te vor ajuta, ci din contră, vei deveni irascibil și plin de resentimente.

 

Așadar, prima zi de muncă după o vacanță de scurtă sau de lungă durată o poți depăși cu ușurință dacă ai un plan bine stabilit. În aceste zile petrece cât mai mult timp cu persoanele apropiate după programul de lucru și fă cât mai multe lucruri care-ți fac viața mai frumoasă.