Cum să te imbogăţeşti încă de tânăr: Sfatul unui afacerist care face bani din închirierea locuinţelor

  • 15 mai 2017, 17:42
  • 3 318
  • 1

Are puţin peste 30 de ani şi a dat lovitura în industria imobiliară: a început cu 1.000 de dolari şi acum deţine 90 de proprietăţi pe care le închiriază. Americanul Chad Carson nu a devenit peste noapte un investitor de succes, aşa că povestea lui poate fi o sursă de inspiraţie pentru cei care caută o modalitate de a se îmbogăţi.

Chad Carson a absolvit facultatea în 2003 şi avea doar 1.000 de dolari în bancă. El şi-a petrecut următorii ani din viaţă căutând proprietăţi pentru alţii şi aşa a reuşit să-şi strângă suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o proprietate.
 
Apoi a început să aplice strategia numită „house hacking”. „Am achiziţionat o locuinţă cu patru camere. Eu stăteam într-una dintre ele, iar pe celalalte le-am închiriat. Venitul anual era de 1.200 de dolari. Datoriile mele totalizau 1.100 de dolari, aşa că ieşeam pe plus cu 100 de dolari”, povesteşte acesta în cadrul podcastului Mad Fentist.
 
În afară de închirierea spaţiului liber din casă ta, mai poţi folosi şi strategia „live and flip”. Ea presupune să achiziţionezi o locuinţă, să o renovezi, să o decorezi, iar peste câţiva ani să o vinzi cu un preţ mult mai mare.

Aceste două metode funcţionează pe termen lung, aşa că Chad Carson recomandă să le foloseşti când eşti tânăr că să faci rost de bani pentru mai târziu.

„Cheia este să îţi tratezi prima locuinţă că o investiţie şi să eviţi să te stabileşti într-un loc când eşti prea tânăr”, susţine antreprenorul.
 
Dacă cumperi o locuinţa ghidându-te după emoţii şi nu pentru a o transforma după metodele house hack sau live and flip, atunci o să ai de pierdut.

Diferenţa dintre cei care investesc în prima lor casă pentru a o închiria sau pentru a o vinde mai târziu pentru profit este de câteva sute de mii de dolari. Totuşi, Carson recomandă să ai o plasă de siguranţă. Asta pentru că cele două metode te ajută să faci avere pe termen lung, aşa că pe termen scurt trebuie să ai nişte bani puşi deoparte.
 
Din primele investiţii, el şi-a creat un fond pentru urgenţe, de care se folosea atunci când trebuia să facă reparaţii, iar abia apoi a început să economisească.
 
În prezent, el deţine alături de partenerul sau de afaceri nu mai puţin de 90 de proprietăţi pe care le închiriază. Carson trăieşte exclusiv din venitul pe care acestea îl generează.