Cum să rămâi motivat atunci când compania ta trece printr-o criză

  • 23 aug. 2018, 10:58
  • 527

Motivarea nu este un comutator pe care îl puteți activa sau dezactiva. La locul de muncă probabil că ați observat că motivația vine destul de ușor atunci când compania se descurcă bine și eforturile dvs. sunt răsplătite. Însă atunci când o companie are probleme nu este întotdeauna așa de ușor. S-ar putea să trebuiască să îți asumi responsabilități suplimentare și să lucrezi ore suplimentare, dar fără a primi vreo recunoaștere sau vreun beneficiu pe care le-ai fi primit atunci când compania nu trecea printr-o situație de criză.

Mulți muncitori acceptă astăzi că siguranța unui loc de muncă nu este la fel ca odinioară. Allison Gabriel Rossetti, profesor asistent de management / organizare și psihologie la Universitatea din Arizona, spune că atunci când vine vorba de locuri de muncă: "Cu siguranță a existat o volatilitate mult mai mare." Când o companie se confruntă cu volatilitate, poate aduce un sentiment de incertitudine printre angajații săi. "Trebuie să recunoaștem că ambiguitatea și stresul vor împiedica bunăstarea unui angajat", adaugă Gabriel Rossetti.

Există pași pe care îi puteți urma pentru a vă menține motivația. Cu atitudinea corectă, ați putea să vă transformați îngrijorarea într-o oportunitate de creștere în carieră.

Căutați mai multe moduri de a contribui la bunăstarea companiei

Când vă faceți griji cu privire la siguranța slujbei dvs., preluarea oricărei alte activități ar putea fi ultimul lucru pe care doriți să-l faceți. Dar Gabriel Rossetti spune că oferirea de ajutor atunci când simți că sunt probleme în companie este o modalitate foarte bună de a-ți crește motivația. Îți sugerează să-i spui managerului că simți niște semnale problematice și că ți-ar plăcea să ajuți într-un fel sau altul pentru buna funcționare a companiei în viitorul apropiat. Făcând acest lucru, vă concentrați mai degrabă pe soluții decât pe rumegarea problemelor. Și când simți că progresează, chiar și în mod incremental, motivația este ușor de menținut, așa cum a scris Jane Porter într-un articol din 2016 pentru Fast Company.

Căutați valorile intrinseci, mai degrabă decât cele extrinseci

Motivația vine din dorința de a face sau de a da ceva. În perioadele dificile, poate fi greu să te bazezi pe motivația extrinsecă, cum ar fi înfrângerea acelei schimbări de titlu sau un bonus sau o mărire pe care nu ai putea să le primești în acest an. Motivația intrinsecă, cu toate acestea, este mai ușor de abordat. Când "de ce" munca ta este mai mult decât salariul tău, poți obține fericire în a face munca în sine. Gabriel Rossetti sugerează să vă puneți următoarele întrebări: „M-am angajat pe acest post și în această companie pentru un motiv. Care erau valorile pe care le-am văzut aici? Care sunt acele lucruri pe care le fac în acest rol care reflectă aceste valori?”

Găsiți-vă o ocupație în afara job-ului care vă oferă satisfacție și vă motivează

Dacă situația dificilă de la muncă te-a forțat să preiei activități de care nu îți pasă prea mult, dar circumstanțele dictează că trebuie să rămâi în companie, ar fi bine să găsești o activitate în afara job-ului care îți poate da satisfacție intrinsecă. În acest fel, nu mergeți să lucrați lipsiți de această împlinire și într-un mediu în care toată lumea se află la margine. Iar după cum Jared Lindzon a raportat anterior pentru Fast Company, anumite hobby-uri precum improvizația te pot antrena chiar să prosperi atunci când te confrunți cu diverse incertitudini.

Concentrează-te pe câte un mic succes în fiecare zi

Când pare că situația în care se poate afla o companie reprezintă o barieră în calea carierei pe termen lung, este ușor să vă concentrați asupra lucrurilor pe care nu le îndepliniți. Dar sunt șanse să aveți în fiecare zi mici reușite, dar pe care nu le vedeți ca pe o "victorie" deoarece sunteți prea concentrat pe sarcina "mai mare" de a naviga în criza companiei. Finalizarea unui proiect este o victorie. Așa cum Vivian Giang a raportat anterior pentru Fast Company, "victoriile mici contează foarte mult. Este acea nuanță de emoție care ne ajută să avansăm în această bătălie îndelungată. Victoriile mici semnalează creierului nostru că progresul se întâmplă și rezultatele mari sunt chiar la colț. "Aceasta este motivația.

Anisa Purbasari Horton este editor-asistent pentru secțiunea Leadership a publicației Fast Company. Aceasta acoperă subiecte de la dezvoltarea personală, antreprenoriatu, până la viitorul muncii.