Cum obtii o marire de salariu

  • 11 oct. 2017, 11:06
  • 1 509
  • 7

Pentru ca angajatii sa se poata concentra pe dezvoltarea lor profesionala este necesar ca nivelul lor financiar sa fie in concordanta cu rezultatele pe care le obtin. Si de multe ori marirea de salariu nu vine ca o surpriza din partea sefului, ci e nevoie sa faci si tu cativa pasi pentru a obtine mai multi bani.

Urmatorii pasi iti pot fi de ajutor in demersul de a obtine o marire de salariu:

Evalueaza-ti activitatea profesionala

Fiecare dintre noi isi doreste ca veniturile financiare sa fie satisfacatoare. Insa, inainte de a solicita cresterea salariului este necesar sa iti autoevaluezi atat gradul de incarcare, cat si rezultatele profesionale.

Daca vei considera ca salariul actual nu reflecta rezultatele pe care le obtii, este un semn ca va fi necesar sa discuti despre acest aspect.

Obtine informatii despre nivelul salarial aferent pozitiei tale

Pentru a-ti seta corect asteptarile financiare, este important sa afli cum este pozitia pe care o ocupi remunerata pe piata de profil.

Stabileste care este nivelul salarial adecvat pentru tine

Inainte de a actiona efectiv este esential sa iti clarifici cat mai concret care sunt asteptarile tale financiare.

Identifica persoana cu care este oportun sa discuti acest aspect

In unele companii discutiile despre salariu sunt purtate intr-o prima faza cu reprezentantul departamentului de Resurse Umane; in altele, acest subiect este abordat inca de la inceput cu superiorul direct.

Este important sa stii cui este cel mai potrivit sa te adresezi.

Argumenteaza-ti solicitarea

In momentul in care are loc discutia despre marirea de salariu, este esential sa-ti argumentezi solicitarea.

Prezinta informatii despre activitatea pe care o desfasori, cum sunt: calitatea muncii tale, obiectivele pe care le concretizezi, nivelul tau de implicare si gradul de incarcare pe care il gestionezi.

Negociaza

Fii deschis(a) sa negociezi modalitatea prin care vei obtine respectiva marire financiara. Insa, este important ca la finalul discutiei rezultatul sa fie de tipul “win-win”.

In concluzie, pentru a-ti atinge obiectivele din perspectiva financiara este necsar sa-ti asumi responsabilitatea pentru situatia actuala si in acelasi timp sa actionezi, astfel incat lucrurile sa se schimbe in favoarea ta.